avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... DTAC
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

DTAC

Am un contract cu un arhitect avind ca obiect elaborarea DTAC. Mai précis:
- locuinta se afla in constructie pe baza unei autorizatii de constructie (AC) obtinuta inainte de inceperea lucrarilor
- intr-o anumita faza a lucrarilor am realizat citeva modificari care, pentru a intra in legalitate, necesita obtinerea unei noi AC
- in acest moment am obtinut certificatul de urbanism eliberat de Primaria Sectorului 1, Bucuresti
- pentru elaborarea DTAC conform certificatului de urbanism am incheiat un contract cu un architect, membru OAR, architect cu drept de semnatura
- pentru aceste modificari am obtinut acordul proiectantului initial
- in acest moment, dupa ce am achitat 85% din valoarea contractului, arhitectul refuza sa-mi elibereze DTAC solicitindu-mi avizul proiectantului initial pentru modificarile in cauza.

V-as ruga sa-mi specificati daca aceasta solicitare – obtinerea avizului proiectantului initial – este legala si in virtutea carui act normativ.
Opinia mea, ca nespecialist, ar fi ca numai dupa ce as avea DTAC (care descrie in mod tehnic modificarile facute sub toate cele trei aspecte – arhitectura, rezistenta, instalatii) as putea sa solicit de la proiectantul initial avizul pe aceasta documentatie a modificarilor efectuate.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cornel26 , utilizator 20:20, 5 Ianuarie 2010
Arhitectul nu face calcule de rezistenta (pentru ca ei nu se ocupa cu asa ceva) ,asta e treaba inginerului proiectant structurist. Odata ce inginerul si-a pus parafa pe modificarile facute, o sa isi dea acordul si arhitectul.Deci, singurul impediment ar trebui sa fie ca nu aveti acordul inginerului proiectant structurist asupra modificarilor aduse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)
Contract comercial incorect redactat ion minca ion minca Ma aflu in urmatoarea situatie: - am o casa in constructie si la un moment dat am dorit sa fac niste modificari fata de proiectul initial (pentru acesta ... (vezi toată discuția)
Avize si autorizatii MdenisaL MdenisaL Buna ziua!imi puteti spune ce avize si autorizatii sunt necesare pentru o cladire de locuinte de serviciu pentru strainii ce lucreaza in Romania. Va multumesc ... (vezi toată discuția)