avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... distrugerea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

distrugerea

cum se poate exemplifica neindeplinirea gradului de [pericol social pe toate criteriile in cazul distrugerii - art 217 C.P.? va rog...:D :((
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 10:33, 11 Noiembrie 2009
In cazul infractiunii de distrugere se poate analiza lipsa pericolului social in functie de bunul asupra caruia poarta actiunea , in urmatoarele conditii:
- bunul distrus este bun propriu al faptuitorului;
- bunul nu a suferit o vatamare cu privire la substanta sa;
- bunul nu a suferit o vatamare a calitatilor de intrebuintare;
- bunul nu are valoare sub aspect patrimonial sau sentimantal; s.a.
Intrucat infractiunea de distrugere o regasim incriminata in diverese modalitati, se observa ca si limitele de pedeapsa variaza , iar sub aspectul laturii subiective, se observa ca la distrugerea din culpa exista niste limite de pedeapsa usor reduse, pe cand la distrugerea calificata limitele sunt cu mult peste, ceea ce denota un grad de pericol social sporit, in aces din urma caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal-inselaciune picika picika daca intra in vigoare noul cod penal va fi ceva schimbare art.215-inselaciune? (ex.daca partea vatamata retrage plangerea,prejudiciu recuperat pana la ... (vezi toată discuția)
Socrii m-au agresat la mine in casa, ce sanctiune exista pentru ei? eddy_krizet eddy_krizet eu am 28 de ani si femeia pe care o iubesc,si care ma iubeste aproape 20 si sa hotatat sa stea cu mine,iar intr-o zi le-a zis parintilor ca ea nu mai merge ... (vezi toată discuția)