Am semnat un contract de rezervare apartament, am plătit avans, dar n-am semnat antecontractul pentru că nu l-am putut studia înainte. Cum pot recupera avansul?
Buna ziua, am semnat un contract de rezervare cu un dezvoltator imobiliar in data de 31.08.2018 urmand sa se incheie antecontractul in data de 10.09.2018. Am achitat suma de 2300 lei avans fara a primi factura fiscala sau chitanta. Diferenta de 225000 lei urma sa o achit pana la data semnarii antecontractului. In contractul de rezervare este mentionat pact comisoriu de grad IV si nu este mentionat termenul de finalizare a constructiei. Intrucat nu am primit draftul antecontractului pentru a fi analizat de o persoana autorizata asa cum era normal, nu m-am prezentat la notar la data semnarii antecontractului. Cum pot recupera suma de bani achitata in avans?
Era bine sa fi apelat la avocat pana sa fi achitat vreo suma de bani.
Ati semnat contract pentru rezervare sau cum?
Trebuia sa va prezentati la notar cu avocat.
Acum faptul este insa consumat.
Eu personal nu recomand incheierea de astfel de acte juridice deoarece persoana se expune la un mare risc.
Poate e mai bine ca ati pierdut doar banii acestia.
Aveti dreptate, dar am uitat sa va spun ca in contract scrie ca trebuia sa semnez antecontractul indiferent de motivatie ceea ce inseamna ca nu tinea cont de obiectiunile mele chiar si cu avocat. Consider ca a fost un abuz
In primul rand trebuia sa aveti avocat pana sa semnati ceva.
In al doilea rand, avocatul putea descurca itele cu semnatul in ziua aceea.
Putea sa gaseasca solutii juridice adecvate.
Avocatii pot fi foarte inventivi si sa improvizeze pe loc daca nu au timp prea mult la dispozitie.
In concluzie, solutii se gaseau cu semnatul...
Categorie clauza
lilyanne
s-a semnat un antecontract de v-c ce continea o clauza :
\\"obliga la incheierea contractului de vanzare-cumparare in forma autentica, in termen de 10 zile ... (vezi toată discuția)