Trebuie vazuta rezervarea. faptul ca eu spun ca trebuie sa semnati si nu puteti refuza indiferent de motivatie nu inseamna ca asa e. Unele clauze sunt introduse spre intimidare, din nefericire si au ca efect ca oamenii nu merg cu actul la un profesionist, ca citesc ei ca nu e nimic de facut.
Am vazut procuri irevocabile sau clauze care incalcau drepturi civile elementare ca acces la justitie... nu inseamna ca orice semnam, ca de exemplu sa ne luam singuri gatul, este valabil.
Pe de alta parte, dv. apreciati daca doriti sa mergeti la departe cu demersurile, ele nu garanteaza ceva intr-un sens sau in altul si partea cea mai urata nu pare a fi ce ati semnat, ci ce nu ati facut, anume nu v-ati prezentat la notar. Juridic, asta e o culpa. depinde insa ce reiese din acte, corespondenta etc.
Acesta este continutul contractului de rezervare:
"lntre (promitent vanzator), cu sediul in Bucuresti prin mandatar -, CNP -, cu domicilul in Bucuresti, posesor Cl seria - nr. -, in calitate de promitent vanzator si mandatar si (promitent cumparator) CNP -, domiciliat in Mun. Bucuresti, posesor al Cl seria - nr. -
Prezentul contract se incheie pentru imobilul situat in Bucuresti, str. -nr. -, Sector -, apartamentul nr.- compus din doua camere si dependinte in suprafata de 49mp(+/- 5%), inclusiv balcoane sau spatiile comune etajul 2 conform schitei.
Imobilul urmeaza sa fie vandut dupa finalizarea lucrarilor.
Va avea incluse si montate: geamuri de PVC cu tamplarie termopan, usa la intrarea in apartament, calorifere, usi de interior (in limita a 900ron), gresie si
faianta (40lei/mp), obiecte sanitare inclusiv robineti (in limita a 900ron), parchet laminat (in limita a 40ron) si centrala termica (fara ca aceasta sa fie pusa in functiune), peretii vor fi gletuiti si vor avea vopsea lavabila de culoare alb. lmobilul va avea montate contoare individuale de energie electrica, gaze naturale si va beneficia de apometru pentru apa.
Pretul imobilului a fost stabilit la suma 232000 lei TVA 5% inclus (se aplica numai daca rezervatarul intruneste conditiile impuse de lege)
Pretul va fi achitat astfel: astazi data de mai sus 2300 lei, urmand ca la pana la 10.09.2018, cand se va incheia antecontractul de vanzare - cumparare sa achite suma de 225000 lei iar restul pretului la incheierea contractului autentic de vanzare-cumparare.
Termenul de semnare al contractului de vanzare-cumparare va fi in termen
de 45 de zile de la data la care se obtin toate actele necesare pentru semnarea in forma autentica a contractului (intabulari, dezmembrari, certificat energetic, fiscal, etc.).
Pact comisoriu de gradul IV. In cazul in care (promitentul cumparator) nu se vor
prezenta la Biroul Notarial in vederea perfectarii actului autentic de vanzare-cumparare sau va refuza semnarea in forma autentica (indiferent de motivatie), va pierde suma achitata azi, prezentul contract fiind rezolvit de drept, fara somatie, punere in intarziere sau interventia
instantelor de judecata.
In cazul in care (promitentul vanzator) nu va respecta prezentul contract de rezervare si va instraina apartamentul catre alta persoana, va fi obligat sa restituie integral suma achitata astazi, aceeasi sanctiune, fiind aplicata si daca unitatea bancara va respinge acordarea creditului datorita actelor.
Corespondenta se va purta prin serviciile Postei Romane, si vor avea forrna unei scrisori recomandate."
Urma sa-mi trimita draftul antecontractului prin posta fapt ce nu s-a intamplat, si contactat la telefon mi-a raspuns ca nu mai este nevoie pentru ca sunt obligat sa-i trimit diferenta de bani pana la data semnarii antecontractului.