Care este termenul de depunere a permisului in cazul in care recursul a fost respins ca nefondat, Irevocabil?
Opiniile reprezentantilor Politiei sunt incerte: unii zic ca in 5 zile, altii in 15 zile din ziua in care hotararea a ramas definitiva si irevocabila.
Altii spun sa asteptma comunicarea hotararii, termenul curgand din momentul comunicarii.
Termenul legal de redactare a hotararii este de maxim 30 de zile de la pronuntare!
Din punctul meu de vedere ar trebui sa astept comunicarea Deciziei si apoi sa merg la Politie pentru depunerea dosarului.
Buna ziua ! In conformitate cu art.118, al.(4) din OUG 195/ 2002 republicata in termen de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
Cu stima !
Multumesc frumos pentru informatii....dubiul meu consta in faptul ca trebuie sa anexez permisului decizia prin care s-a respuns recursul. Or, de la Tribunal mi s-a spus ca termenul de redactare a hotararii este de 30 de zile.
Ce fac in acest caz?
si daca atunci cand s-a pronuntat decizia definitiva si irevocabila nu am fost informata deoarece procesul se desfasura in alt oras iar avocata mea nu a raspuns la telefon de atunci incoace si eu nu am gasit hotararea pe site-ul judecatoriei din orasul respectiv si nici nu am stiut ca trebuie sa depun permisul in 15 zile de la pronuntare ci am crezut ca in 15 zile de la comunicare iar politia mi-a prelungit termenul de suspendare a permisului la 90 de zile si mi-a refuzat cererea de micsorare a perioadei pe motiv ca nu am predat permisul in termenul stabilit de lege si dau examen ca sa nu imi prelungeasca perioada la 4 luni. ce fac? cum pot demonstra ca nu am facut-o intentionat?
Nu prea ai cum sa demonstrezi nimic. In momentul cand ai luat permisul de la politie ai semnat o hartie prin care luai la cunostinta si te obligai in acelas timp sa depui permisul in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a judecatii. Asa ca era interesul matale sa te interesezi, sa vezi daca ai castig sau ba si dacă nu, te duci frumusel la militie si depui permisul. Anexezi la el o hârtie prin care le spui ca ai luat la cunostinta ca ti s-a respins plângerea însă nu eşti în posesia hotărârii şi dacă nu voiau să ţi-l ia îi puneai pe ei să scrie din ce cauză nu vor să ţi-l ia. Sau mai era o cale, să-l trimiţi prin poştă cu confirmare de primire. Dacă nu voiau să-l ia erai acoperită, că poştaşul scrie acolo motivul nepreluării şi aveai hârtia de la poştă că l-ai trimis în termen.
ªi încă ceva... hotărârile de la recurs NU se comunică, fiind definitive şi irevocabile.
Nu mi se pare corect, mai ales ca procesul a avut loc intr-un alt judet si am avut un avocat care trebuia sa ma reprezinte si nu a catadicsit sa se duca la recurs, nu m-a anuntat care a fost verdictul final, nici macar nu a mai raspuns la telefon si cand m-am dus sa-i cer socotela mi-a pus in fata un articolo dintr-o lege conform careia trebuie sa fiu anuntat de rezultat. ce prevede codul deontologic al avocatilor? nu era normal ca el sa ma anunte si sa ma reprezinte pana la capat? cum adica sunt vinovat? doar mi-am angajat avocat care stie cu ce se mananca legislatia, l-am platit si m-am ales la final cu procesul pierdut, ba mai mult nici macar nu pot sa-mi micsorez perioada de suspendare mai ales ca eu imi castig existenta de pe urma permisului. ce fel de avocati sunt astia care iti iau banii si nu fac nimic? ii fac plangere la barou, il dau in judecata si il pun sa imi plateasca perioada cat am stat pe dreapta. de aceea l-am angajat sa imi apere dreptulrile si chiar daca am pierdut, sa zicem ca a avut dreptate cealalta parte era de datoria lui sa imi obtina pedeapsa cea mai mica nu cea mai mare!
Suspendare permis
faleza
am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)