avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recupererea debitului prin somatie de plata
Discuție deschisă în Executare silită

recupererea debitului prin somatie de plata

Buna ziua!
Sa-mi spuneti va rog, daca va fi emisa Ordonanta somatiei de plata la judecatorie, cum va fi obligat debitorul sa plateasca, daca nu a vrut sa plateasca de buna voie pana la acel moment? Va fi sanctionat daca nu plateste?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 12:48, 14 Noiembrie 2009
daca debitorul nu-si achita obligatiile financiare, poate fi executat silit conform dispozitiilor cuprinse in codului de procedura civila
solicitati Directiei Generale a Finantelor Publice amendarea societatii dvs. cu suma de 30.000 RON pentru nerespectarea dispozitiilor Legii nr. 469/2002 cu privire la unele masuri pentru intarirea disciplinei contractuale, art. 10 – „ Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100.000.000 lei la 300.000.000 lei urmatoarele fapte : neefectuarea, cu rea credinta stabilita in conditiile legii, de catre debitor a platilor la data scadentei..”.

=D>=D>=D>
Dvoastra, vreti sa fie sanctionat sau sa va recuperati banii de la debitor?
Daca "in carca" acestuia mai adaugati si alte amenzi contraventionale si va alaturati unui creditor precum statul, credeti ca veti avea sanse sa va ma primiti banii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni la l. 496/2002 ? smeagull smeagull Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie nou, dar poate dvs. v-ati confruntat cu ceva similar. Unul dintre partenerii de afaceri nu a platit facturile, cu rea ... (vezi toată discuția)
Rau platnic intentionat ? woodart woodart Buna seara, Va rog sa imi dati si mie un sfat la urmatoarea problema. Suntem o societate ce activeaza in domeniul constructiilor, si anul acesta am incheiat ... (vezi toată discuția)
Factura neachitata chans chans In cazul in care o factura nu a fost semnata de catre beneficiar (soc. comerciala), conform unui contract in vigoare, pot trimite o notificare de plata, pentru ... (vezi toată discuția)