avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vanzare teren extravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vanzare teren extravilan

Buna ziua,

Detin un teren extravilan pe care as dori sa-l vand, intre timp am gasit si cumparator, acesta doreste sa construiasca pe teren, deci el trebuie sa devina intravilan, mentionez ca in zona s-a mai construit, deci operatia probabil ca e posibila.

Ma intreb, eu ca vanzator, ce ar trebui sa fac in acest sens?
Ma gandesc ca il pot vinde ca extravilan si apoi e problema cumparatorului daca construieste sau nu si cum ii schimba destinatia de la extravilan (teren agricol) in teren intravilan.
Dar in acelasi timp cumparatorul mi-a pomenit ceva de o procedura in care eu trebuie sa "postez" pamantul la primarie timp de 30 de zile pentru a-i schimba destinatia, asta inainte de vanzare.

Care e procedura de fapt si la ce se refera (potentialul) cumparator cu aceasta procedura de 30 de zile la primarie?

De asemenea m-ar interesa si daca procedura poate fi derulata de catre cumparator pana la faza in care trebuie sa ne prezentam la notar?
Terenul si cumparatorul aflandu-se in alt judet (respectiv localitate) fata de cel unde locuiesc eu si as vrea sa evit deplasarile la primaria respectiva, doar ca nu stiu daca sa am incredere sau nu, in functie de ce acte sunt necesare pentru aceasta procedura.
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
argv, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:31, 9 Octombrie 2018
Unui teren extravilan i se poate schimba statutul doar prin HCL/ HCJ. Si doar daca e vorba de minimum 1 ha.
Fireste ca il puteti vinde ca extravilan, Acolo unde partea cu afisarea la Primarie e obligatorie, dar nu are legatura cu schimbarea statutului. Daca in zona s-a mai construit, va pot spune ca fiecare isi asuma riscurile personal.
procedura de vanzare e simpla: dupa cele 30 zile de afisare, si daca nu aveti un cumparator din sat care sa fie de acord cu pretul (pretul trebuie si el afisat), mergeti la notar cu actele de proprietate, extrasul CF (fara datorii), certificat fiscal de la primarie (liber de datorii), cumparatorul vine cu banii. notarul verifica actele, cere extrasul CF pentru vanzare, va convoaca peste 2-3 saptamani, semnati contractul si incasati banii si gata!
Asta daca n-aveti probleme cu actele.
Va multumesc pentru raspuns. Puteti sa-mi spuneti va rog si ce acte sunt necesare pentru afisarea la primarie si care e procedura acolo?
intrebati departamentul agricol al primariei. sunt multe lucruri pe care fiecare administratie le stabileste local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere intravilan vladat0ru5 vladat0ru5 Detin 2,25 ha teren extravilan, iar mama 2 ha teren extravilan incluse intr-o suprafata mai mare,de cca 200 ha, pentru care exista o Hotarare de Consiliu Local ... (vezi toată discuția)
Constructie casa teren extravilan missan missan Buna ziua, Detin un teren extravilan, pe care as vrea sa construiesc o casa. Din cate am aflat, se afla relativ aproape de zona intravilana. Recent, un ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren extravilan - lege 2023 actualizata - ajutor! ... elryko elryko Cumparare teren extravilan - lege 2023 actualizata - ajutor! Doresc sa cumpar un teren 52 ari din care 27 sunt intravilan iar restu extravilan, cum se ... (vezi toată discuția)