avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit ipotecar

Pe data de 23 iulie 2018 logodnicul meu a semnat actul adițional pentru achiziționarea unui apartament prin credit ipotecar. Dosarul este încă în curs , mai este necesar un singur act din partea dezvoltatorului si urmeaza incheierea contractului de vanzare cumparare. Intre timp ne am casatorit. Precizez ca eu momentan nu lucrez. Factul ca s a casatorit îi afectează creditul sau se prelucrează datele din momentul când a încheiat actul adițional? Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-a semnat un antecontract de vanzare-cumparare, pentru dobandirea unul bun imobil, inainte de incheierea casatoriei.

Acest act aditional reprezinta o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare .( din aceasta rezulta obligatia de "a face", nu aceea de "a da ", specifica actelor de vanzare-cumparare).

In antecontract aveti specificate clauzele contractuala, care reglementeaza raporturile dintre partile semnatare, acesta fiind legea partilor.

Contractul de vanzare-cumparare va fi semnat in timpul casatoriei, prin urmare, in cazul regimului comunitatii legale, bunul va avea calitatea de proprietate devalmasa.

Ceea ce caracterizeaza proprietatea devalmasa este faptul ca niciunul dintre soti nu are definita o cota -parte ideala, abstracta, matematica din dreptul de proprietate.

Daca optati pentru regimul separatiei de bunuri ( regim ce poate fi modificat in termen de 1 de la adoptare), bunul va fi propriu, al sotului dvs.

Daca actul de vanzare-cumparare era incheiat inainte de casatorie, bunul era al sotului dvs.

Creditul ramane incheiat in conditiile existente, fara modificari, imprumutul perfectat nu reprezinta o datorie comuna a sotilor, cu una proprie.

Sumele de bani investite la plata ratelor bancare dau nastere unui drept de creanta, ce poate fi valorificat in instanta, cu mentiunea ca prescriptia intre soti nu curge, ci este suspendata ( avem in vedere termenul general de prescriptie , cel de 3 ani ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)
Contract apartament BALOSINRODICA BALOSINRODICA Buna ziua, in contractul apartamentului meu figuram ca proprietari ambii soti. Cum trebuie procedat ca in contract sa figureze unul singur, eventual sotul ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa fara partaj johnalexander johnalexander Buna ziua, Parintii mei sunt divortati de ceva timp iar acum vor sa vanda apartamentul...este obligatoriu partajul? Multumesc! (vezi toată discuția)