S-a semnat un antecontract de vanzare-cumparare, pentru dobandirea unul bun imobil, inainte de incheierea casatoriei.
Acest act aditional reprezinta o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare .( din aceasta rezulta obligatia de "a face", nu aceea de "a da ", specifica actelor de vanzare-cumparare).
In antecontract aveti specificate clauzele contractuala, care reglementeaza raporturile dintre partile semnatare, acesta fiind legea partilor.
Contractul de vanzare-cumparare va fi semnat in timpul casatoriei, prin urmare, in cazul regimului comunitatii legale, bunul va avea calitatea de proprietate devalmasa.
Ceea ce caracterizeaza proprietatea devalmasa este faptul ca niciunul dintre soti nu are definita o cota -parte ideala, abstracta, matematica din dreptul de proprietate.
Daca optati pentru regimul separatiei de bunuri ( regim ce poate fi modificat in termen de 1 de la adoptare), bunul va fi propriu, al sotului dvs.
Daca actul de vanzare-cumparare era incheiat inainte de casatorie, bunul era al sotului dvs.
Creditul ramane incheiat in conditiile existente, fara modificari, imprumutul perfectat nu reprezinta o datorie comuna a sotilor, cu una proprie.
Sumele de bani investite la plata ratelor bancare dau nastere unui drept de creanta, ce poate fi valorificat in instanta, cu mentiunea ca prescriptia intre soti nu curge, ci este suspendata ( avem in vedere termenul general de prescriptie , cel de 3 ani ).