avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Se poate face cadastru la o casa fara toti ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Se poate face cadastru la o casa fara toti proprietarii?

Buna ziua, detin o casa in proportie de 75% mostenita de la tatal meu. Restul de 25% se impart intre unchiul respectiv matusa mea care probabil au decedat si ei. Totodata nu stiu daca mostenitorii acestora au facut succesiunea pentru proprietatea respectiva. Intrebarea este daca eu pot face cadastru si intabulare pentru aceasta proprietate fara buletinele lor? Daca nu, ce pasi trebuie sa urmez? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
NitaGeorge, utilizator
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 13:02, 28 Noiembrie 2018
Buna ziua!
In primul rand e necesar sa detaliati situatia juridica a casei.
Cadastrul si intabularea imobilului se face pe numele tuturor coproprietarilor care pot dovedi cu acte (titlu de proprietate).
Doar institutiile statului pot face cadastrul general fara prezenta acestor proprietari sau fara ca acestia sa ofere copie dupa C.I.

Intrebari:
- in ce calitate detineti 75% din mobil, ce act aveti?
- ce act de proprietate atesta cei 25% si pe numele cui se afla? Detineti actul?

Luati legatura cu presupusii proprietari in vederea realizarii cadastrului casei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate iulianbastan iulianbastan Salut! Am si eu o nelamurire si va implor sa ma ajutati. Bunicii mei (decedati ambii)au 3 copii: mama, o matusa si un frate. Ca avere a ramas un teren ... (vezi toată discuția)
Cedarea sau vânzarea unei parti Anisoaraflori Anisoaraflori Bună ziua, suntem 4 frați moștenitori. S-a stabilit ca fiecare avem 1/4 din imobil. Unul dintre frați vrea sa îmi dea partea lui. Se poate face acest ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am mostenit impreuna cu sora mea un apartament de ... Zanescu Cezar Zanescu Cezar Buna ziua, am mostenit impreuna cu sora mea un apartament de la o matusa (sora mamei), unicii mostenitori suntem noi, eu si sora mea (matusa nu a avut copii si ... (vezi toată discuția)