avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Două amenzi radar, în cuantum diferit, pentru exact ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Două amenzi radar, în cuantum diferit, pentru exact aceeași faptă. Care ar fi explicația?

Buna ziua, acum 2 saptamani am primit prin posta un proces verbal din care reiese ca in data de 19.04.2018 la ora 12:29 aparatul radar a inrezistrat viteza de 76km/h intr-o zona de 50km/h, fiind amendat cu suma de 1.305 lei. Dupa 2 saptamani am primit prin posta alt proces verbal din care reiese ca la aceeasi data la aceeasi ora in aceeasi localitate cu aceeasi viteza respectiv 76km/h, practic aceeasi fapta pt care primisem 1305 lei amenda, primesc o alta amenda de 580lei. Care ar fi explicatia? Am sunat la politia Hateg ca pe raza judetului Hateg m-a prins radu si acolo un domn care nu s-a prezentat mi-a spus ca sa-mi iau un avocat sa-i dau in judecata si cine a gresit plateste. Asta in maxim 20 de secunde de cand mi-a raspuns la telefon dupa care a inchis.
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:21, 9 Octombrie 2018
Buna ziua,
Contestati in instanta procesele verbale in termenul legal.
Aveti sanse de castig.
Prima intrebare care se poate pune este cum de le-ati primit prin posta. Ati fost oprit pentru identificare ? Ati refuzat semnarea PV de contraventie ? Daca nu ati fost identificat, cum de s-au intocmit cele doua PV ? Ce articol este scris la incadrarea sanctiunii ? Cf. OUG 195/2002 ar fi valabil al doilea PV de de contraventie, iar incadrarea e pentru Articolul 100 alin 2
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
(2) Amenda contraventionala prevazuta la alin. (1) se aplica si conducatorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai care savarseste o fapta pentru care se aplica 3 puncte de penalizare, conform art. 108 alin. (1) lit. b) . (depasirea cu 21-30 km/h a limitei admise).
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
latka, utilizator
Ca sa va raspund la prima intrebare. Nu am fost oprit in data 19.04.2018 de nici un echipaj de politie, am primit tot prin posta somatie dupa vreo 2 luni sa trimit catre Politia orasului Hateg datele celui care a condus masina.
OUG 195/2002 asta este articolul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Verificati daca de la data primirii proceselor verbale de contraventie au trecut 15 zile. Daca va aflati in interiorul acestui termen depuneti plangere contraventionala la Judecatoria Hateg (contraventia a fost savarsita pe raza localitatii Hateg). Solicitati anularea proceselor verbale de contraventie solicitand probele foto care atesta ca ati circulat sau nu in ambele cazuri pe aceeasi portiune de drum si cu viteza de 76 km/h.
Exista posibilitatea ca cele doua procese verbale sa fie intocmite de acelas agent de politie. In acest caz cel de al doilea (dupa data intocmirii) este nul. Daca procesele verbale sunt intocmite de agenti diferiti atunci este vorba de doua contraventii si se sanctioneaza separat.
Contestati ambele procese verbale de contraventie sau numai pe al doilea in functie de cum va incadrati in termenul de 15 zile.
ing. Ian Ciobanu
Dupa mintea mea ar trebui sa depuneti prin posta cu confirmare de primire plingere contraventionala doar la primul PV de contraventie, care e evident gresit, motivele le-ati inteles. Asta daca mai sunteti in termenul de 15 zile lucratoare. Pentru al doilea platiti jumatate si va vedeti de viata dvs. . Ca motivare pentru plingere e evident faptul existentei celui de-al doilea PV de contraventie.
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Domnule presedinte subsemnatul ..., domiciliat în ..., născut ... Daniel382942 Daniel382942 Domnule Presedinte Subsemnatul ..., domiciliat în ..., născut la Bolintin-Deal, posesor al CI seri ...., permis de conducere seria...nr ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal contraventie circulatie Silviu_r Silviu_r Buna ziua, Am urmatoarea intrebare:Am fost surprins de un echipaj rutier ruland cu o viteza cu 24 km/h peste limita legala. In procesul verbal s-au trecut 34 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost oprit pentru depasirea vitezei legale in localitate. ... BPRazvan BPRazvan Buna ziua, am fost oprit pentru depasirea vitezei legale in localitate. Nu mi-a fost prezentata dovada incalcari, doar mi-a fost comunicata ca fiind 110km/h. ... (vezi toată discuția)