avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces ref. suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces ref. suspendare permis

Buna ziua. Un politist dintr-o masina de politie in mers mi-a facut semn sa opresc la capatul satului Simila din judetul Vaslui. Mi-a spus ca aveam 100km/h unde viteza limita legala era 50 km/h), mi-a aratat in graba o camera, a precizat ca imi suspenda permisul ptr 90 zile si a inceput sa completeze PV-ul. Am refuzat sa semnez PV-ul care mentiona satul Sarbi, punctele de penalizare si valoarea amenzii. In concesinta, politistul a refuzat sa imi dea copia acestuia, desi am insistat ca imi va trebui ptr a plati amenda. A pastrat permisul si mi-a dat o dovada de circulatie.
1. Pot intenta un proces, avand in vedere vagile informatii din P.V.?
2. Procesul trebuie intentat neaparat in Vaslui sau o pot face si in localitatea mea domiciliu?
3. Conf. art. 104 din OUG 195/2002, am vazut ca pot sa solicit miscorarea perioadei de 90 zile sefului Politiei de judet. Prin urmare, trebuie sa ma deplasez din nou la Vaslui? Stau foarte departe de Vaslui.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:33, 12 Ianuarie 2020
Procesul verbal îl veți primi prin poștă. Puteți depune plângere contravențională în termen de 15 zile de la data primirii procesului verbal. Plângerea contravențională se depune la Judecătoria la care este arondat locul faptei.

Trebuie să așteptați până la primirea procesului verbal. Pe confirmarea de primire sau în orice loc unde semnați de primirea scrisorii în mod obligatoriu să treceți data primirii pentru a putea face dovada depunerii în termen a plângerii.

Corectitudinea aplicării sancțiunii depinde de 1 km/h

Art. 102 din OUG nr. 192/2002
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte
( .... );
e) depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic

Dacă ați circulat cu 100 km/h, așa cum ați afirmat, încadrarea faptei este greșită. Trebuia să vă încadreze la art. 101din OUG nr. 195/2002 în care caz nu se prevede suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă limitată
Pentru ca să vă încadreze în prevederile art. 102 din OUG nr.195/2002 și să vă suspende dreptul de conducere pe 90 de zile trebuia să circulați cu cel puțin 101 km/h.
În instanță poliția trebuie să facă dovada săvârșirii contravenției.

lng. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu reducerea perioadei de suspendare de la 90 la 60 de zile. Tms90 Tms90 Buna ziua, In data de 24.02.2021 am fost sanctionat cu suspedarea exercitarii dreptului de a conduce pentru 90 de zile si 1885 lei amenda, pentru incalcarea ... (vezi toată discuția)
Radar filofteea filofteea Bună ziua, azi circuland pe un drum județean, la întrare în localitate sub tăblița de cu denumirea localității era și tăblița cu limita de 50 km/h. ... (vezi toată discuția)
Salut tuturor, mi a fost suspendat permisul de conducere recent ... Mox223 Mox223 Salut tuturor, mi a fost suspendat permisul de conducere recent pe o perioada de 90 de zile dupa cum scrie in procesul verbal si dovada, fapta a fost ca am ... (vezi toată discuția)