avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general jurnale de tva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

jurnale de tva

va rog sa ma ajutati in urmatoare problema: care trebuie sa fie formatul electronic pentru jurnalul de cumparari si pentru cel de vanzari, persoana juridica, unde gasesc lamuriri?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 17:17, 11 Noiembrie 2009
Ordin nr. 1372 din 06/05/2008, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 364 din 13/05/2008, privind organizarea evidenţei în scopul taxei pe valoarea adăugată, conform art. 156 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal
inteleg ca pot sa adaptez aceste jurnale, ca nu sunt un format standard si obligatoriu de folosit
zic bine?
mmanu a scris:

inteleg ca pot sa adaptez aceste jurnale, ca nu sunt un format standard si obligatoriu de folosit
zic bine?


Da, asa este, aceste jurnale prevazute in lege sunt la nivel de recomandare. Fiecare mai face prelucrari asa cum crede ca ii sunt necesare. Ca si principiu general jurnalul tva trebuie sa respecte liniile din decontul 300.
(Spre exemplu jurnalului de cumparari, la unul din programe folosite de mine, i s-au inserat coloane de tva nedeductibil aferent OG 34/2009, acest lucru ma ajuta la intocmirea mai facila a deconului 300. )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie aferenta inserieri facturilor, chitantelor si altor formulare contabile Bogdan1811 Bogdan1811 Mai sunt vigoare : - OMF NR.2634/2015 privind utilizarea formularelor financiar contabile de catre persoanele prevazute la art.1 din Legea contabilitatii ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitoare de tva completez jurnal de cumparari gursel gursel pfa neplatitoare de tva completez jurnal de cumparari si jurnal de vanzari (vezi toată discuția)
Tva din factura de combustibil leila-sema leila-sema Buna ziua, Firma noasra are contract cu o s.c. pentru furnizarea de combustibil, asa ca baietii alimenteaza si la sf. lunii ne soseste factura.Frumos si ... (vezi toată discuția)