Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa gasesc raspunsul la aceasta intrebare. Multinationala la care lucrez m-a incadrat pe un post de operator date in loc de responsabil corespondenta(conform grilei de salarizare este o diferenta de bani), munca pe care o desfasor corespunde responsabilului nu operatorului, practic la sarcinile mele am atributiuni pe care nu le fac. Asta sa imi dea salar mai mic. Pot face ceva in legatura cu asta, ce optiuni am? Depun aceeasi munca ca ceilalti, si primesc bani mai putini. Nu e echitate in munca, nu-i asa? Multumesc anticipat si sper ca m-am facut inteleasa.
Daca va considerati discriminata la locul de munca in privinta salariului , atunci puteti sesiza Inspectia Muncii si/sau CNCD - Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, in termen de 1 an de la data savarsirii faptei sau de la data la care putea sa ia cunostinta de savarsirea ei.
Imi cer scuze, nu prea inteleg cum e cu termenul de 1 an. Exemplu concret, am aceasta functie din august 2017, acum este octombrie 2018(mentionez ca inca sunt angajata), pot sa depun reclamatie?
Multumesc.
Sesizarea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii se poate face in termen de 1 an de la data savarsirii faptei sau de la data la care putea sa ia cunostinta de savarsirea ei.
Prin urmare, nu mai puteti depune sesizare la CNCD ... incercati la Inspectia Muncii.
Apreciez tot ce faceti pentru comunitate si apreciez toate aceste raspunsuri, sunt foarte interesante, un site bun, sper sa nu se schimbe!!!! Va multumesc!!
Abuz de putere
Marta1975
Suntem 7 persoane angajate avand aceeasi functie si responsabilitati ,dar seful ma trateaza altfel fata de ceilalti colegi. Astfel spus ,daca nu am putut ... (vezi toată discuția)