avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuz de putere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuz de putere

Suntem 7 persoane angajate avand aceeasi functie si responsabilitati ,dar seful ma trateaza altfel fata de ceilalti colegi. Astfel spus ,daca nu am putut realiza o sarcina de serviciu , mie imi face referat , dar la ceilalti colegi trece cu vederea .Consider ca are ceva personal cu mine.Nu este normal ca pe mine sa ma umple cu referate la orce pas ,iar colegii mei care sunt in aceasi situatie ca mine sa nu le spuna nimic.Sunt stresata la maxim, cand stiu ca la munca seful imi cauta nod in papura sa- mi mai faca un referat.Consider ca nu este normal ceea ce mi se intampla si va cer ajutorul.Pot sa-l dau in judecata evocand faptul ca face abuz de putere fata de mine si neexercitarea in mod echitabil a functiei fata de toti angajatii ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:14, 15 Septembrie 2015
Salariatii care sunt hartuiti la serviciu se pot adresa mai multor autoritati din domeniu:
- Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD)
Conform art. 20 din OG 137/2000, persoana care se considera discriminata poate sesiza Consiliul in termen de un an de la data savarsirii faptei sau de la data la care putea sa ia cunostinta de savarsirea ei.

Mai mult decat atat, potrivit acestui act normativ, CNCD poate sa sanctioneze atat pe hartuitor, cat si institutia angajatoare, daca aceasta a fost toleranta fata de comportamentul hartuitorului.

- Inspectiei Muncii
Salariatul poate trimite sesizari privind incalcari ale prevederilor legale din domeniul relatiilor de munca, iar, in urma sesizarii, inspectorii de munca declanseaza un control la angajatorul reclamat.
Inspectia Muncii este obligata sa transmita un raspuns scris in termen de 30 de zile , maxim 45 de zile.

- Instantelor judecatoresti si organelor de urmarire penala
In cazul hartuirii sexuale, fiind inscrisa in categoria infractiunilor, salariatul hartuit se poate adresa organelor de urmarire penala, printr-o plangere prealabila. Lipsa plangerii prealabile impiedica tragerea la raspundere penala a hartuitorului.
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de functie dora_il dora_il hartuire morala si comportament preferential ,luare de atributii (vezi toată discuția)
Hartuire la locul de munca NIK_NIK33BR NIK_NIK33BR Sunt angajat momentan la o societate de paza in functie de inspector securitate. In luna martie sefii mei a venit cu niste acuzatii la adresa mea \\"FEL DE ... (vezi toată discuția)
Ilegalitati sau nu ? PvlAndrei PvlAndrei Buna ziua,as dori putin ajutor intr-o problema. Lucrez de 2 ani la o firma de securitate.In primul an mi s-au tras cate 15 lei lunar pentru incaltamintea ... (vezi toată discuția)