avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie comunitara (Internationala-UE)
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie comunitara (Internationala-UE)

Vreau sa dau in judecata Casa de Pensii pentru modul cum a calculat pensia comunitara si doresc sa ma prezint singur in instanta. Primesc pensia de la Sectorul 4. Cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 9 Octombrie 2018
Ati primit decizia de pensionare ?

Daca da, cand ?
Am primit decizia de pensionare in noiembrie 2017 si am contestat-o. Am depus contestatie si dupa ce am primit formularul E 211-RO, in 9 mai 2018. Prima contestatie, la decizie, am depus-o in 6.12.2017, in termen si a-II-a am depus-o in 5 iunie 2018. Ambele contestatii nu au raspuns.
In acest caz, puteti actiona in instanta - Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul.
Multumesc pentru raspuns. Va rog sa-mi spuneti cum pot actioana in instanta singur, fara avocat? Care este procedura minima necesara?
Formulati o cerere de chemare in judecata a Casei de Pensii.

Cererea trebuie sa fie motivata in fapt si in drept.

Indicarea motivelor de fapt consta intr-o prezentare sintetica, clara si precisa a acelor imprejurari faptice care constituie izvorul material al pretentiilor deduse in justitie. Dispozitiile procedurale privitoare la indicarea faptelor cauzei sunt destul de lapidare.

Motivarea trebuie sa fie in acelasi timp suficienta pentru ca instanta sa cunoasca toate imprejurarile de fapt pe care se intemeiaza pretentiile dvs.. Motivele de drept trebuie sa se concretizeze in temeiul juridic pe care se sprijina cererea in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere chemare in judecata mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, As dori un model de cerere de chemare in judecata a unei persoane care nu vrea sa-si plateasca datoria, avem un contract de vanzare cumparara in ... (vezi toată discuția)
Decizia curtii de apel, pt recalculare pensie simpatyk simpatyk Asupra recursului de fata, Prin sentinta civila nr .117/15.01.2009 a Tribunalului Dolj, a fost admisa contestatia formulata si precizata privind pe ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala BODROS GHEORGHE BODROS GHEORGHE buna ziua sotia mea a fost diagnosticata cu noduli,in plamanul drept,si silicoza gradul 1,datorata mediului,in care a lucrat ,respectiv turnatorie fonta 20 de ... (vezi toată discuția)