Sunt in olanda de 5 luni mi.am cumparat o masina dar nu am putut sa o inscriu pe numele meu ca nu am adresa am.trecuto pe numele unui prieten acum asteptam sa facem.la notariat o procura sa pot circula cu ea ...va exista probleme???este in regula ??alta varianta nu am avut...va multumesc!!!
Deci masina este inmatriculata cu numere definitive pe numele prietenului din Olanda, cu asigurare pe numele lui, etc...?!?
Daca DA, atunci puteti circula cu ea fara procura, un cetatean al UE are dreptul de a imprumuta ocazional unui alt cetatean al UE masina sa personala.
Singurul punct sensibil este asigurarea.
Daca prietenul a asigurat tip Casco masina sunteti asigurat.
In caz de accident fara Casco, nu veti avea dreptul la asistenta medicala.
Atentie, in ambele cazuri va trebui ca amandoi sa declarati ca masina a fost imprumutata pt o ora, doua OCAZIONAL!!!
ATENTIE prietenul va trebui sa instiinteze societatea de asigurare si sa plateasca un supliment de asigurare pt conducator aditional in ambele cazuri daca va deplasati pe distante mari.
Deci daca va deplasati in mod curent la 300km de domiciliul prietenului cu masina lui greu de pretins ca este vorba de un imprumut ocazional de vehicul pt a face cumparaturi.
In caz de accident grav se fac investigatii, vor veni la locul dvs de munca, vor intreba cu ce vehicul va deplasati de obicei, etc... .