avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Asigurare medicala și pensie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Asigurare medicala și pensie

Buna ziua! Soțul meu are o întreprindere individuală, Nu știm cum să procedăm că sa beneficieze de asigurare de sănătate și de pensie pe viitor! Trebuie să-și facă contract de munca? Sau ar fi și alte soluții? Contabila mi.a zis ceva de un contract intre el și casa de asigurări dar la plata contribuțiilor ar ieși cam la fel ca la un contract de munca. Va mulțumesc pt eventualele răspunsuri!
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ungureanu E , utilizator 23:28, 14 Octombrie 2018
Nu un contract de munca. Pentru ca are o întreprindere individuală trebuie sa depuna declaratia unica si acolo in ea are o optiune de bifat prin care, chiar daca venitul net a I.I. nu il obliga la plata contributiior sociale, el sa doreasca si si le plateasa pe I.I. prin optiune. Si va plati cas 10% si cas 25% calculate la valoarea plafonului a 12 salarii minime pe econome care in acest an este 22800 lei.
Va mulțumesc pentru răspuns!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model completare declaratia 600 intreprindere individuala paultrefu paultrefu Buna ziua! Am o intreprindere individuala (frizerie) si este pentru prima data cand am obtinut in anul precedent 2017 venituri cu valoarea lunara de peste 1900 ... (vezi toată discuția)
Contributii platite in cazul unei intreprinderi individuale D.Ionela89 D.Ionela89 Buna ziua, as dori sa stiu in cazul unei persoane care isi deschide o intreprindere individuala in cadrul unei policlinici (contract de prestari servicii catre ... (vezi toată discuția)
Trebuie să plătesc sănătate pe 2018? pfa nae2012 nae2012 Bună ziua. Sunt pfa in 2018 am realizat aproximativ 20.000 net iar când am depus declarația unica nu am bifat nimic la sănătate. Totuși pe siteul casei ... (vezi toată discuția)