avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am fost raportat, în mod eronat, la Biroul de Credit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am fost raportat, în mod eronat, la Biroul de Credit de către un IFN. Este posibil să obțin despăgubiri de la IFN? Din cauza lor eu nu am putut accesa un credit, iar scoringul mi-a fost afectat

Buna ziua, in data de 11.03.2017 am apelat la firma X IFN in vederea unui imprumut scadent la data de 11.04.2017, imprumutul respectiv a fost achitat la termen. In luna noiembrie 2017 am incercat sa iau un imprumut de nevoi personale de la o banca dar in biroul de credite figuram cu creditul ,mai sus mentionat, deschis. Am contactat IFN in vederea solutionarii datelor eronate transmise de catre ei la biroul de credit. Am amanat cererea de credit la banca respectiva pana in luna mai 2018 cand am depus o noua cerere dar inca figura creditul respectiv ca fiind neachitat. In luna octombrie 2018 am incercat dinnou sa accesez un credit de nevoi personale dar creditul facut si achitat in luna aprilie 2017 inca figura ca fiind restant. Am facut nenumarate sesizari telefonice la IFN doar ca fara succes. Astept din partea lor adresa de inchidere pe care o voi transmite catre biroul de credit, este posibila o despagubire in acest sens din partea IFN-ului? Scoringul Fico fiind afectat timp de un an jumatate eu neputand sa accesez un credit. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
În astfel de situații este imperios necesar sa purtați o corespondență SCRISĂ cu "X FN", altfel... Nu aveți nici o dovadă.

Cu toate acestea, dacă v ați achitat creditul, dumneavoastră nu aveți nici o culpa și ar trebui sa nu suferiți nici o consecință defavorabilă!

1. Aveți dovada achitării creditului? Care a fost răspunsul X FN la cererea dumneavoastră de radiere din evidentele listei de debitori?

2. Solicitați - le sa va scoată din lista datornicilor și din biroul de credit!

3. Vedeți și la registrul comerțului în ce stare este firma, sa nu fi întrat în insolvență, lichidată ori dizolvată!

4. Dacă nu rezolvați pe cai administrative, puteți să - i dați în judecată!

Însă va recomand sa faceți presiuni maxime acum!
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere de la birou de credite ContSters373867 ContSters373867 Buna seara, numele meu este........ si fac aceasta sesizare uramre a incercari de a rezolva pe cale amiabila o situatie destu de delicata. Am accesat de la ... (vezi toată discuția)
Furt identitate si credit in numele meu Gociu_g Gociu_g Buna seara. Cu cateva zile in urma am incercat sa accesez un credit de nevoi personale de la o anumita banca. Toate bune si frumoase pana in momentul in ... (vezi toată discuția)
Nu reușesc să obțin credit de nevoi personale. care să fie problema? spiriy2005 spiriy2005 Buna ziua, ma chinui de ceva timp sa obtin un credit de nevoi personale , dar sunt respins de toate bancile la care am fost (5 la nr) pe motiv de scoring ... (vezi toată discuția)