avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Furt identitate si credit in numele meu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Furt identitate si credit in numele meu

Buna seara.

Cu cateva zile in urma am incercat sa accesez un credit de nevoi personale de la o anumita banca. Toate bune si frumoase pana in momentul in care am fost respins pe motiv ca sunt restantier si figurez in biroul de credit. Am obtinut de la banca respectica un raport de credit in care figurez cu un credit restant in valoare de 750 de lei la o IFN .
Am sunat la Cetelem (nu erau ei) si apoi la Provident. Dupa o scurta verificare in baza cnp-ului am aflat ca cineva a facut in credit de nevoi personale in numele meu dar la alta adresa.

Acum urmeaza partea neplacuta.
1. Cum ii pot constrange pe cei de la Provident sa ma scoata din evidenta biroului de credit si sa-mi stinga datoria.?
2. Caror institutii sa ma adresez pentru a fi pedepsiti vinovatii si pentru a fi despagubit pentru neplacerile suferite?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 14:19, 20 Iunie 2015
Gociu_g a scris:

Acum urmeaza partea neplacuta.
1. Cum ii pot constrange pe cei de la Provident sa ma scoata din evidenta biroului de credit si sa-mi stinga datoria.?


Contactati biroul Provident din orasul dumneavoastra - sau call center Provident la 021.9877 sau 021 2 75 75 75 si solicitati sa discutati cu managerul anti-frauda. De regula, bancile si IFN-urile nu sunt deloc toleranti la practicile de frauda, si se vor lua masuri.

De asemenea, solicitati sa vi se prezinte contractul care s-a semnat pentru acel imprumut, si cine este agentul care a acordat respectivul credit. De regula, astfel de cazuri se finalizeaza prin punerea banilor de catre agentul care a acordat fraudulos creditul.


2. Caror institutii sa ma adresez pentru a fi pedepsiti vinovatii si pentru a fi despagubit pentru neplacerile suferite?


- Departament Anti-Frauda Provident
- Politie - plangere penala pentru inselaciune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost raportat, în mod eronat, la biroul de credit de către un ifn. este posibil să obțin despăgubiri de la ifn? din cauza lor eu nu am putut accesa un credit, iar scoringul mi-a fost afectat AndreiXHY AndreiXHY Buna ziua, in data de 11.03.2017 am apelat la firma X IFN in vederea unui imprumut scadent la data de 11.04.2017, imprumutul respectiv a fost achitat la ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate. credit facut pe numele meu. furtul datelor. StefanW StefanW Buna ziua, Revin in continuare cu aceeasi problema, furtul datelor cu, caracter personal pe care am semnalat-o si in postarile anteriorare. Momentan, din ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc dupa refinantare marian2013 marian2013 Buna ziua. Situatia sta in felul urmator:o persoana apropiata mie a contractat un credit de la cetelem in 2008.Dupa aproximativ 1 an jumatate(timp in care a ... (vezi toată discuția)