avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un sfat va rog
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un sfat va rog

Bună seara. În data de 26 septembrie am fost angajata la un magazin, astăzi au adus contractul și începea cu data de 2 octombrie. Când am întrebat dacă o sa îmi plătească și zilele ce nu sunt trecute în contract a răspuns ca nu și dacă nu îmi convine sa fac cerere de demisie.
Ps:am semnat contractul și urma sa îl semneze și administratorul dar nu știu dacă a mai fost semnat. Ce ma învățați sa fac?
Cel mai recent răspuns: Stefys85 , utilizator 07:31, 12 Octombrie 2018
1. Art.16 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.........
p) incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3), cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei.

(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.........

2. Asadar, nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Nu mi-a fost dat contractul de munca după ce am semnat. Angajatorul l-a luat. Eu cum pot sa demonstrez la ITM ca am lucrat mai multe zile înainte de data cu care a început contractul? Va multumesc
Nu au fost colegi care v-au vazut in acea perioada ?
Nu. Eram singura angajata fiind un magazin de parfumuri
In acest caz , va fi cuvantul dvs impotriva cuvantului patronului.

Documente in acea perioada nu ati semnat ?

Alte discuții în legătură

Nu mi s-a înmânat un exemplar din contractul de munca Plesa Arnold Emilian Plesa Arnold Emilian Pe data de 08 Mai 2018 am semnat contractul de munca fără al citii dar fără a -mi da un exemplar din contract. Menționez ca am lucrat și pe data de 04 ... (vezi toată discuția)
contractul pe perioada lucrata simion daniel ion simion daniel ion daca nu am primit contractul de la Acterim pentru perioada lucrata cui ma adresez si ce e de facut ??? am trimis periodic mail dar nimic . mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Contract de munca inregistrat sau nu secretaru79 secretaru79 cum pot afla daca muncesc legal sau la negru ? multumesc (vezi toată discuția)