avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exhumuare inainte de 1 an?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exhumuare inainte de 1 an?

Buna seara. Stie cineva daca se poate exhuma o persoana mai inainte de 1 an de la inhumare? Am gasit un text de lege in acest sens: "2) Deshumarea se poate face înainte de 7 ani de la data înhumarii, cu avizul direc?iilor de sanatate publica, dupa împlinirea termenului de un an de la data înhumarii ?i numai în perioada 1 noiembrie-31 martie, pe baza avizului sanitar eliberat de catre direc?iile de sanatate publica jude?ene ?i a municipiului Bucure?ti, conform anexei nr. 6, în scopul reînhumarii persoanei decedate în alt loc de înhumare." Daca stie cineva alt text de lege?
Cel mai recent răspuns: nae2012 , utilizator 11:21, 10 Octombrie 2018
Buna dimineata
Depine care este motivul pentru care doriti sa obtineti acest lucru
Anterior termenului de 1 an de la inhimare nu este permisa deshumarea decat in cazuri speciale disouse de catre autoritati
Motivul e inhumarea intr-un alt loc. Cazuri speciale dispuse de procuror sau instanta, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deshumare gina_with_the_jad@yahoo.com gina_with_the_jad@yahoo.com Ma numesc Gina fostul meu sot a murit anul trecut dar fiul meu acum vrea deshumare pentru al muta in alt cimitero dar eu nu sunt de acord ce poate sa faca el ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! intrebarea mea este urmatoarea. daca am inmormantat-o ... marieanne22 marieanne22 Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea. Daca am inmormantat-o pe mama in ianaurie,anul acesta, pot dupa un an sau doi sa o dezgrop si sa o mut in alta ... (vezi toată discuția)
Deshumare catalina_lpd catalina_lpd Am 24 de ani si tatal meu am murit anul acesta in ianuarie. Tatal meu locuia in Craiova, iar eu ma mutasem impreuna cu fratele si mama mea in Bucuresti. Am ... (vezi toată discuția)