Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea. Daca am inmormantat-o pe mama in ianaurie,anul acesta, pot dupa un an sau doi sa o dezgrop si sa o mut in alta parte? M=am gandit sa o incinerez pentru ca nu reusesc decat destul de rar sa ajung la cimitirul unde este inmormantata,fiind foarte departe de locul unde stau eu.
Nu. Termenul inițial era de 7 ani, dar el a fost mărit la 10 din cauză că îmbălsămarea și tratarea chimică a lemnelor de sicrie împiedică organismul să se descompună cu viteza naturală. Mai multe detalii la DSP
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Lasati-o sa se odihnească unde ati pus-o. Nu se supara ca nu dati pe la ea. În ce priveste grija fata de mormânt, puteti plati pe cineva sa se ocupe.
Iar dvs puteti avea momente cu mama, oriunde ati fi.
Eu am gasit Art. 29,paragraful 2, care spune asa:"(2) Deshumarea se poate face înainte de 7 ani de la data înhumării, cu avizul direcţiilor de sănătate publică, după împlinirea termenului de un an de la data înhumării şi numai în perioada 1 noiembrie-31 martie, pe baza avizului sanitar eliberat de către direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, conform anexei nr. 6, în scopul reînhumării persoanei decedate în alt loc de înhumare."