avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca deschid firma am dreptul sa primesc si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca deschid firma am dreptul sa primesc si indemnizația pentru creșterea copilului?

Am o colaborare cu o companie in sistem MLM si pentru a incasa banii imi trebuie firma. Eu sunt si însărcinată și m-am gândit că ar fi cel mai ok sa fac firma împreună cu soțul 50 50 si sa raman doar ca asociat pe parcursul a celor doi ani, sa fie soțul administrator si sa încaseze banii.
Va rog dati-mi un sfat...ce ar trebui sa fac si cum.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
Nicoleta2831, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:20, 10 Octombrie 2018
Pe perioada concediului de crestere copil, parintele poate realiza venituri fara a i se suspenda indemnizatia, in limita a 3750 RON/an la acest moment, adica de 3 ori cuantumul indemnizatiei minime.
Daca incasati mai mult veti pierde indemnizatia.
Calitatea de asociat al unui SRL nu va afecteaza plata indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca deschid firma am dreptul sa primesc si indemnizația pentru creșterea copilului? Nicoleta2831 Nicoleta2831 Am o colaborare cu o companie in sistem MLM si pentru a incasa banii imi trebuie firma. Eu sunt si însărcinată și m-am gândit că ar fi cel mai ok sa fac ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl in timpul concediului de cresterea copilului DanaMaria16 DanaMaria16 Sunt in concediul de cresterea copilului si doresc sa deschid un SRL . Se poate? Pot fi si administrator? Pot avea activitate pe SRL fara sa imi pierd ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma in timpul maternitatii Agnes Elekes Agnes Elekes Buna ziua, momentan sunt in maternitate pana in octombrie. As dori sa imi deschid o firma ( nu stiu inca ce tip: PFA, SRL, sau SRL - D) pentru decoratiuni ... (vezi toată discuția)