avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Concediu medical peste 90 de zile.
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Concediu medical peste 90 de zile.

Buna ziua.Cate zile de concediu medical am dreptul pe an?Cine prelungeste dupa 90 de zile?Ce trebuie sa fac ptr pensie de boala. daca m am imbolnavit la servici?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:55, 11 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concediu medical peste 90 de zile se acorda cu avizul medicului expert al asigurarilor sociale, in cuantum de maxim 93 zile.
Gasiti informatii aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Daca sustineti ca v-ati imbolnavit la serviciu, trebuie sa detineti formularul BP2 pentru declarare si inregistrare boala profesionala de catre firma unde lucrati respectiv formularul FIAM pentru inregistrare BP
Mai intai, suspiciunea de boala profesionala trebuie semnalata de un medic (in speta medicul specialsit de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, prin ncompletare formular BP1 care se transmite la DJSP.
Daca in urma cercetarii suspiciunii, se confirma BP, atunci se completeaza formualrul BP2.
Pentru pensie de boala, trebuie sa depuneti dosar la comisia medicala din cadrul CJP. Comisia emite o decizie care daca va este favorabila puteti beneficia de pensie de boala.
Multumesc ptr raspuns.Am formularu BP1 dar DSP mi a infirmat boala profesionala.Eu la servici m am imbolnavit.
Puteti contesta PV intocmit de catre DJSP cu respectarea prevederilor HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-Art. 155 (1) In situatia in care angajatorul sau reprezentantul acestuia ori, dupa caz, persoana fizica autorizata in cazul profesiilor liberale sau inspectorul de munca ori lucratorul sau asiguratorul nu sunt de acord cu concluziile stabilite in procesul-verbal de cercetare ori cu masura tehnica sau organizatorica formulata, se pot adresa, in scris, in termen de 30 de zile de la data primirii procesului-verbal de cercetare a cazului de boala profesionala, Comisiei
de experti de medicina muncii acreditati de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Sanatatii.
(2) Componenta si atributiile Comisiei de experti vor fi stabilite prin ordin comun al ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei si al ministrului sanatatii publice.
-Art. 156 Solutiile adoptate in aceste situatii vor fi comunicate in scris celor interesati, in termen de 20 de zile de la data primirii contestatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boala profesionala Alexandra Popescu. Alexandra Popescu. Buna ziua, Care este responsabilitatea angajatorului in momentul in care primeste un concediu medical cu cod 04 Boala profesionala? Precizez ca angajatul ... (vezi toată discuția)
Fisa fiam ContSters493469 ContSters493469 Am beneficiat de 273 de zile se concediu medical.La revenirea din concediu,trebuia completata de catre angajator, fisa FIAM? (vezi toată discuția)
Boala profesionala cata8 cata8 Buna ziua: am si eu o problema : un salariat cere boala profesionala. Formalitatile dureaza. Ce se intampla cu contractul de munca? Sepoate incheia? Multumesc! (vezi toată discuția)