avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... boala profesionala
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

boala profesionala

Buna ziua: am si eu o problema : un salariat cere boala profesionala. Formalitatile dureaza. Ce se intampla cu contractul de munca? Sepoate incheia? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cata8 , utilizator 17:11, 15 Aprilie 2020
In ce baza cere un salariat boala profesionala ? BP poate fi ceruta/ dispusa/ inregistrata/ raportata numai de catre DJSP prin completarea formularului BP2.
Vedeti HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, art. 149-172
Acel salariat isi face formalitatile pt boala profesional: la doctori , etc. El nu se mai prezinta la locul de munca, In acest caz, contractul de munca se poate incheia ? Multumesc!
Un lucrator nu poate sa-si faca formalitatile pentru boala profesionala. Cititi ghidul pentru BP de mai sus, pe pagina aceasta a site-ului.
Pentru neprezentare la locul de munca se aplica prevederile Codului muncii si ROI al firmei.
Multumesc pt raspuns! cand m-am referit la formalitatile pt BP, m-am gandit la tot ceea ce e de facut pt ca acel salariat sa primeasca BP . Stiu ca se acorda de catre medicii specializati, dupa consultatiile de rigoare. Pt mine problema era ca acel salariat nu mai vine la servici si bineinteles ca acuza societatea de faptul ca se doreste sa 'scape' de ea , ca ea s-a imbolnavit acolo- lucru total gresit ,Imi doresc sa fac doar ceea ce este corect moral si legal pt acel salariat.
Daca nu aveti BP2 trimis de DJSP puteti sa aplicati prevederile Codului muncii si ROI al firmei pentru neprezentare la serviciu.
Medicul specialist de medicina muncii cu care firma dvs. are incheiat contract de prestari servicii medicale sau un alt medic specialist, care are cunostinta de caz, trebuie sa sesizeze DJSP prin completare formular BP1, daca este vorba de o suspiciune de boala profesionala.
Studiati legislatia indicata de mine in primul mesaj.

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate Nelll Nelll Se considera boala profesionala artrita,cauzata in urma unui accident de munca? (vezi toată discuția)
Fisa fiam ContSters493469 ContSters493469 Am beneficiat de 273 de zile se concediu medical.La revenirea din concediu,trebuia completata de catre angajator, fisa FIAM? (vezi toată discuția)
Boala profesionala Bilboreanu Bilboreanu Ortostatismul prelungit mi a afectat genunchii.Am ajuns la leziune de menisc care trebuie oprata.Se incadreaza acesta afectiune ca boala profesionala? (vezi toată discuția)