avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Boala profesionala
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Boala profesionala

Ortostatismul prelungit mi a afectat genunchii.Am ajuns la leziune de menisc care trebuie oprata.Se incadreaza acesta afectiune ca boala profesionala?

Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:05, 12 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a fi boala profesionala cazul dvs. trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute de Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare
-art.5
lit.h) boală profesională - afecţiunea care se produce ca urmare a exercitării unei meserii sau profesii, cauzată de agenţi nocivi fizici, chimici sau biologici caracteristici locului de muncă, precum şi de suprasolicitarea diferitelor organe sau sisteme ale organismului, în procesul de muncă;
Medicul specialist de medicina muncii cu care firma unde lucrati are incheiat contract de prestari servicii medicale in baza riscurilor profesionale identificate si evaluate de catre angajator la locul dvs. de munca/ postul dvs. de lucru/ meseria dvs., respectiv a mentiunilor din dosarul dvs. medical si a examinarii dvs. medicale, in conditiile in care cazul dvs. este susceptibil de BP completeaza formularul BP1 pe care il trimite la DJSP. Se efectueaza cercetarea cazului si daca sunt indeplinite conditiile legale, se completeaza formularul BP2 in baza caruia cazul se inregistreaza in Registrul national al bolilor profesionale administrat de MS si firma completeaza formularul FIAM pentru inregistrare BP.
Primul pas care trebuie facut in cazul dvs. este ca medicul specialist de medicina muncii sa completeze, daca este cazul, formularul BP1.
In HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare - anexa 22 Tabelul cu BP care trebuie declarate obligatoriu sunt mentionate
-leziunile de menisc - in cadrul bolilor sistemului musculo-scheletal si ale tesutului conjunctiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate Nelll Nelll Se considera boala profesionala artrita,cauzata in urma unui accident de munca? (vezi toată discuția)
Concediu medical pe cod boala profesionala VioH VioH Buna ziua,Ma poate ajuta cineva cu o indicatie in privinta unui serviciu autorizat, specializat de medicina muncii? Compania multinationala la care lucrez are ... (vezi toată discuția)
Fisa fiam ContSters493469 ContSters493469 Am beneficiat de 273 de zile se concediu medical.La revenirea din concediu,trebuia completata de catre angajator, fisa FIAM? (vezi toată discuția)