Buna dimineata! Vreau sa redau o situatie cu care m-am confruntat si astept parerile dumneavoastra.
De vreo 2 luni am cumparat un apartament. De aproximativ o luna am inceput renovarea. Saptamana trecuta ma trezesc la usa cu prietenul chiriasei de la garsoniera de dedesuptul meu, care ma informeaza ca le-a curs apa in casa. Cu aceasta ocazie aflu ca inundatii au existat de pe vremea fostului proprietar de la care am cumparat eu apartamentul, care nu s-a sinchisit niciodata sa le deschida nici macar usa. Am zis bun, hai sa vedem la mine, hai sa vedem la tine. Daca tot sunt probleme hai sa reparam acum sa scapam pentru totdeauna. Aduc instalator, se uita omul, pregatim locul pentru a doua zi cand urma sa schimbam sifonul si teava. Seara il sun pe prietenul chiriasei si ii cer sa cheme si proprietara garsonierei. Mi se spune ca nu garanteaza ca va veni pentru ca nu este in localitate. A doua zi cand vine instalatorul, sun la usa garsonierei, nu mi se raspunde, il sun pe prietenul chiriasei, nu raspunde, il suna baiatul care imi renoveaza, nu raspunde, ma duc la asociatie, il suna presedintele de asociatie, nu raspunde, mai incerc eu o data, in sfarsit imi raspunde. Vin amandoi (el si prietena) si le spun sa treaca pe la asociatie pentru ca domnul presedinte vrea numarul proprietarei. Am mers sa-i arat unde e asociatia si acolo a inceput circul ca de ce am cerut eu sa vina si proprietara garsonierei. Intr-un sfarsit mi se spune sa-mi schimb doar eu sifonul ca ei nu au nevoie de nicio teava. Se apuca instalatorul sa dea gauri ca sa scoata sifonul vechi sa-l schimbam, incep sa urle din garsoniera ca le cade tavanul si le fac deranj. Merg iar la presedintele de asociatie si ii spun ca nu pot sa imi schimb sifonul pentru ca le fac deranj in casa. Intr-un final stabilim cu instalatorul sa nu mai facem nimic. Toate acestea s-au petrecut vineri. Sambata am umblat din usa in usa sa aflu daca cineva stie ceva de proprietara de la garsoniera. Asa aflu de o prietena a proprietarei, cu care intru in legatura si care ma asigura ca stie ca e problema veche cu inundatiile si nu crede ca s-ar impotrivi proprietara sa reparam, dar nu se intelege cu chiriasa sa-mi dea drumul sa repar. Ieri (marti) ma suna de la asociatie casiera si ma roaga sa chem iar instalatorul ca sa reparam. Chiriasa ne permite sa intram, schimbam sifonul si teava, dar refuza sa plateasca teava si manopera. Intrebare: care ce plateste? Intra in sarcina mea, ca nou proprietar, sa suport toata cheltuiala pentru ca le-am deschis usa si am vrut sa remediez odata pentru totdeauna problema? Sau se impart cumva cheltuielile? Pentru ca mie acum mi se cere sa repar si arcada facuta sa mascheze conducta de apa de la garsoniera. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns:
giullianna , utilizator
09:15, 14 Decembrie 2018