avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Are drepturi părintele asupra terenului primit de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Are drepturi părintele asupra terenului primit de minor prin donație? Dacă da, cum se poate evita acest lucru?

Sunt casatorita din 2002, avem un copil, daca copilul ar primi un teren prin donatie de la o prietena de a mea, ar avea dreptul tatal lui la acest teren ? Ce ar trebui facut ca tatal sa nu aibe dreptul asupra acestui teren ?
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:22, 25 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal ca tatal, dar vad aici alti potentiali indreptatiti...
Imi pare ca doriti sa faceti o simulatie de act, va rog nu procedati astfel, ca veti avea potential multe probleme. Mergeti la un avocat si vedeti care sunt posibilitatile legale si ce risc are fiecare, intelegeti actele si alegeti apoi. Nu asa, pe o ruda care ii da altei rude care de fapt nu are capacitate... e greu.
Doamna avocat, nu vreau sa fac simulatie de act...pur si simplu vreau sa cumpar un teren pe care sa pot construi o camera, o baie si o bucatarie unde sa pot locui cu fiul meu. Tinand cont ca eu sunt cununata, pentru a nu fi nevoita sa impart cu sotul meu acest petic de pamant m-am gandit sa il cumpar direct pe numele fiului meu, dar acesta este minor...Atunci m-am gandit sa apelez la un strain (propietarul pamantului) care sa ne faca donatie mie sau fiului meu...Va rog din suflet sa ma sfatuiti cum pot sa fac sa nu impart acest pamant cu sotul meu (pentru ca va urma un divort) ci sa avem doar eu si/sau fiul meu dreptul direct sau indirect...
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2018
,
Divortati întâi și apoi cumpărați dvs.
Si ca sa va raspund la intrebare... in caz ca fiul decedeaza primul, tatăl și dvs veti avea dreptul la succesiune.
Dacă între timp, fiul se căsătorește și are copii, vor moșteni acestia.
Titular al dreptului de proprietate este minorul.

Doamna, tocmai ce ati descris o simulatie de act. Lichidati regimul matrimonial, negociati cu sotul, incheiati un acord, exista cai legale, dar pentru asta trebuie analizat.
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Moștenirea fratelui cu probleme mintale. ce se poate întâmpla dacă recunoaște un copil care clar nu e al lui? cmicml cmicml Buna ziua ! Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat : In curtea in care locuim sunt 2 case, proprietari fiind sotul si fratele acestuia in parte egala. Actele ... (vezi toată discuția)
Locuința familiei este pe numele bunicilor. are nepotul drept de moștenire? Vicky82 Vicky82 In urma casatoriei am inceput sa locuim in apatamentul socrilor care s -au mutat la casa, la construirea careia sotul meu a contribuit cu o suma de bani ... (vezi toată discuția)
Moștenire soțul meu are din prima căsătorie 2 copii, cărora ... IoanAlexa IoanAlexa Moștenire Soțul meu are din prima căsătorie 2 copii, cărora le-a lăsat casă în momentul divorțului. Noi suntem căsătoriți de 7 ani și avem un ... (vezi toată discuția)