Are drepturi părintele asupra terenului primit de minor prin donație? Dacă da, cum se poate evita acest lucru?
Sunt casatorita din 2002, avem un copil, daca copilul ar primi un teren prin donatie de la o prietena de a mea, ar avea dreptul tatal lui la acest teren ? Ce ar trebui facut ca tatal sa nu aibe dreptul asupra acestui teren ?
Tatal ca tatal, dar vad aici alti potentiali indreptatiti...
Imi pare ca doriti sa faceti o simulatie de act, va rog nu procedati astfel, ca veti avea potential multe probleme. Mergeti la un avocat si vedeti care sunt posibilitatile legale si ce risc are fiecare, intelegeti actele si alegeti apoi. Nu asa, pe o ruda care ii da altei rude care de fapt nu are capacitate... e greu.
Doamna avocat, nu vreau sa fac simulatie de act...pur si simplu vreau sa cumpar un teren pe care sa pot construi o camera, o baie si o bucatarie unde sa pot locui cu fiul meu. Tinand cont ca eu sunt cununata, pentru a nu fi nevoita sa impart cu sotul meu acest petic de pamant m-am gandit sa il cumpar direct pe numele fiului meu, dar acesta este minor...Atunci m-am gandit sa apelez la un strain (propietarul pamantului) care sa ne faca donatie mie sau fiului meu...Va rog din suflet sa ma sfatuiti cum pot sa fac sa nu impart acest pamant cu sotul meu (pentru ca va urma un divort) ci sa avem doar eu si/sau fiul meu dreptul direct sau indirect...
Divortati întâi și apoi cumpărați dvs.
Si ca sa va raspund la intrebare... in caz ca fiul decedeaza primul, tatăl și dvs veti avea dreptul la succesiune.
Dacă între timp, fiul se căsătorește și are copii, vor moșteni acestia.
Doamna, tocmai ce ati descris o simulatie de act. Lichidati regimul matrimonial, negociati cu sotul, incheiati un acord, exista cai legale, dar pentru asta trebuie analizat.