avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Are drepturi părintele asupra terenului primit de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Are drepturi părintele asupra terenului primit de minor prin donație? Dacă da, cum se poate evita acest lucru?

Sunt casatorita din 2002, avem un copil, daca copilul ar primi un teren prin donatie de la o prietena de a mea, ar avea dreptul tatal lui la acest teren ? Ce ar trebui facut ca tatal sa nu aibe dreptul asupra acestui teren ?
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:22, 25 Octombrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
a scris:

... m-am gandit sa apelez la un strain (propietarul pamantului) care sa ne faca donatie mie sau fiului meu...

Este stupid.
Riscați să pierdeți până la 1/2 din acel teren într-o acțiune în reducțiune a donației, dacă străinul are moștenitori rezervatari.
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea fratelui cu probleme mintale. ce se poate întâmpla dacă recunoaște un copil care clar nu e al lui? cmicml cmicml Buna ziua ! Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat : In curtea in care locuim sunt 2 case, proprietari fiind sotul si fratele acestuia in parte egala. Actele ... (vezi toată discuția)
Locuința familiei este pe numele bunicilor. are nepotul drept de moștenire? Vicky82 Vicky82 In urma casatoriei am inceput sa locuim in apatamentul socrilor care s -au mutat la casa, la construirea careia sotul meu a contribuit cu o suma de bani ... (vezi toată discuția)
Moștenire soțul meu are din prima căsătorie 2 copii, cărora ... IoanAlexa IoanAlexa Moștenire Soțul meu are din prima căsătorie 2 copii, cărora le-a lăsat casă în momentul divorțului. Noi suntem căsătoriți de 7 ani și avem un ... (vezi toată discuția)