Buna ziua, am achizitionat un apartament la parter intr-un imobil de locuinte colective. Cei de la Registrul Comertului mi-au spus ca pot sa desfasor activitatea mea (CAEN 9329, CAEN 4719 si CAEN 4741) fara sa schimb destinatia, cu acordul vecinilor direct afectati. Cei de la primarie, de unde trebuie sa iau autorizatia de functionare imi spun ca trebuie sa schimb destinatia si sa iau si acordul vecinilor. Cum este pana la urma, exista specificat clar in legislatie ce se face intr-o astfel de situatie?
Pentru Registrul Comertului, nu, pentru autorizarea functionarii, da.
Sa clarificam, 9329 nu o puteti autoriza in bloc, presupun ca nus e va desfasura acolo... la fel celelalte doua, sunt activitati de comert cu amanuntul, cum o sa vina atatia cumparatori acolo?
Buna ziua, multumesc pentru raspuns! Practic eu vreau sa fac in acest apartament un loc de joaca de copii interior, micut, de cartier, pentru care am CAEN 9329. Pentru ca e posibil sa am o vitrina cu cateva jocuri/jucarii de vanzare, mi-am pus si CAEN 4765 (am gresit in prima postare). Pentru ca vreau ca parintii care vin cu copiii la noi sa poata consuma o cafea/suc am pus si CAEN 4719 desi nu stiu daca nu cumva imi trebuie altul...In orice caz 4719 ma ajuta cred daca ma hotarasc sa mai vand alte lucruri care au legatura cu copiii si nu sunt jucarii...Apartamentul fiind la parter cu acces separat si curte proprie fizic nu exista nici un impediment..
Ideea este ca blocul fiind nou, noi suntem primii proprietari, nu exista asociatie, nici nu am facut inca actul de proprietate final pentru ca este santier...Investitorul mi-a dat acordul lui ca unic proprietar al imobilului prin antecontract, insa ma gandeam sa iau un acord si de la vecinul de deasupra, daca exista (acum incerc sa aflu). De-asta e o situatie un pic mai altfel si nu stiu de unde sa o apuc...Voi merge la primarie sa incerc sa vorbesc si acolo cu cineva.
Nu e altfel deloc, e normala, parsurgeti pasii. Depinde si de localitate si hotararile locale, dar in mod normal nu doar de la vecini va trebuie acord, dar si de la asociatie.
Cod caen
ina 64
Buna ziua,
doresc sa imi deschid un magazin de jucarii ( pe certificatul de inregistrare este trecut codul : 4719); ce pasi trebuie sa urmez?
1- obtinerea ... (vezi toată discuția)