avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Autorizatii magazin articole papetarie?
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Autorizatii magazin articole papetarie?

Buna seara,

1.Stiti cumva ce autorizatii sunt necesare pentru deschiderea unui magazin cu articole de papetarie si birotica si periferice ?
3.Trebuie autorizatii de la pompieri, etc ?
3. Ce coduri caen se folosesc ? 4741 si 4762?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:16, 15 Mai 2011
Trebuie sa obtineti de la registrul comertului un certificat constatator pentru codurile:
4761 - Comert cu amanuntul al cartilor, in magazine specializate
4762 - Comert cu amanuntul al ziarelor si articolelor de papetarie, in magazine specializate
4763 - Comert cu amanuntul al discurilor si benzilor magnetice cu sau fara inregistrari audio/video in magazine specializate 4765 - Comert cu amanuntul al jocurilor si jucariilor in magazine specializate
Nu cred ca 4741 este pretabil acestei activitati.
Ulterior trebuie sa obtineti de la primarie in baza unei documentatii specifice, autorizatia de functionare.
Va recomand sa va desfasurati aceasta activitate pe intreprindere individuala.
Nu trebuie autorizatie de la pompieri.Este de ajuns sa aveti un stingator, doua in functie de marimea spatiului, daca aveti un punct de lucru intr-un modul comercial sau , daca aveti punctul de lucru intr-o cladire care e dotata cu sistem centralizat de stingere a incendiilor, nu mai e nevoie. Persoana care care se va ocupa cu siguranta si securitatea muncii va face instructalul angajatilor si pentru psi. Mergeti la registrul comertului si va lamuresc ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii firma comert cu carti, rechizite stelutanicoleta stelutanicoleta Buna ziua. Doresc sa imi deschid un magazin de carti, rechizite, jucarii. Ce autorizatii imi trebuie pentru functionare? (vezi toată discuția)
Autorizatie deschidere punct de lucru de la primarie. mihaicrb mihaicrb Pentru o firma nou infintata care isi deschide un punct de lucru, este necesara autorizatia de functionare de la primarie? Din ce am inteles eu, pentru ... (vezi toată discuția)
Cod caen necesar pentru import diverse produse MihaiTeo MihaiTeo Buna ziua, Am gasit multe discutii pe Google legate de acest subiect, insa nici una concludenta sau cu informatii actualizate. Am o firma si as dori sa ... (vezi toată discuția)