avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centrală termică reparație
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centrală termică reparație

Bună ziua. A intervenit o defecțiune la centrala termică. Nu am reusit să efectuez această reparație cu firma care a executat verificarea tehnica periodică. Am luat legatura cu altă firma autorizată care a fost de acord cu efectuarea reparației,cu condiția de a achita si contravaloarea unei noi verificări tehnice. Mentionez ca am verificarea tehnica valabilă până în luna noiembrie a anului 2019. Este legală solicitarea de a achita o nouă verificarea tehnica periodică ? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:27, 10 Octombrie 2018
Pretentia operatorului economic se justifica prin interesul de a-si asigura clientela
Contactand o alta firma pentru efectuarea de reparatii, aceasta completeaza niste formulare care tin de prelungirea autorizatiei ISCIR a centralei termice.
In urma verificarii primiti garantie si firma nu v-o poate acorda decat daca efectueaza o noua verificare tehnica periodica si o si face pentru a vedea cum functioneaza centrala in urma reparatiei/ inlocuirii de piese, etc. Este normal sa perceapa contravaloarea lucrarilor efectuate.
Noul termen de verificare periodica se deruleaza de la data reparatiei efectuate si se inscrie in cartea tehnica a centralei. Practic, noua firma preia activitatea de revizie si autorizare periodica a centralei dvs. inclusiv garantiile.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iscir pentru centrala de acasa? ? robertmihairadu robertmihairadu S\'altare. Zilele aceste m-a sunat o duduie spunandu-mi ca trebuie sa reinnoiesc autorizatia ISCIR (la doi ani), eu figurand in baza lor de date ca fiind ... (vezi toată discuția)
Centrala termica de imobil neverificata dboariu dboariu In imobilul in care locuiesc exista 2 apartamente care au centrale proprii, iar restul sunt deservite de o centrala termica veche, care este o adevarata bomba. ... (vezi toată discuția)