Bună ziua. A intervenit o defecțiune la centrala termică. Nu am reusit să efectuez această reparație cu firma care a executat verificarea tehnica periodică. Am luat legatura cu altă firma autorizată care a fost de acord cu efectuarea reparației,cu condiția de a achita si contravaloarea unei noi verificări tehnice. Mentionez ca am verificarea tehnica valabilă până în luna noiembrie a anului 2019. Este legală solicitarea de a achita o nouă verificarea tehnica periodică ? Vă mulțumesc.
Contactand o alta firma pentru efectuarea de reparatii, aceasta completeaza niste formulare care tin de prelungirea autorizatiei ISCIR a centralei termice.
In urma verificarii primiti garantie si firma nu v-o poate acorda decat daca efectueaza o noua verificare tehnica periodica si o si face pentru a vedea cum functioneaza centrala in urma reparatiei/ inlocuirii de piese, etc. Este normal sa perceapa contravaloarea lucrarilor efectuate.
Noul termen de verificare periodica se deruleaza de la data reparatiei efectuate si se inscrie in cartea tehnica a centralei. Practic, noua firma preia activitatea de revizie si autorizare periodica a centralei dvs. inclusiv garantiile.