Buna ziua recent am aflat ca mama fetitei a parasit tara pentru munca pentru ce face ea acolo nush intrebarea mea este daca o dau in judecata care ar fi sansele sa castig mutarea fetitei la domiciliul meu problema fiind ca nu pot demonstra ca aceasta este plecata in urma cu 1 an am avut proces pentru custodie si a castigat aceasta la 2 3 luni a parasit tara ce este de facut
Aveti sanse, va puteti adresa instantei de tutela.
ART. 403 cod civil
Modificarea măsurilor luate cu privire la copil
În cazul schimbării împrejurărilor, instanţa de tutelă poate modifica măsurile cu privire la drepturile şi îndatoririle părinţilor divorţaţi faţă de copiii lor minori, la cererea oricăruia dintre părinţi sau a unui alt membru de familie, a copilului, a instituţiei de ocrotire, a instituţiei publice specializate pentru protecţia copilului sau a procurorului.
Trebuie să invocați motive esențialmente puternice pentru a avea șanse; degeaba există temei câtă vreme practica instanțelor este de a stabili locuința minorului la domiciliul mamei.
Totuși, având în vedere că aceasta a plecat, dacă se dovedește că nu este bine îngrijită de bunică sau de persoana ce o îngrijește de facto, ați putea avea șanse.
Daca nu puteti dovedi ce sustineti veti pierde procesul.
Mergeti la avocat ca sa va ajute sa castigati procesul daca aveti dreptate si ca sa va dovediti dreptatea intrucat nu este suficient ca omul sa aiba dreptate daca nu o si dovedeste...
Custodie copil
mador
in urma divortului copilul a fost incredintat mamei.
la 6 ani de la divort sotul vrea sa redeschida procesul pentru a cere custodie comuna a copilului
este ... (vezi toată discuția)
Divort
Chifa 30
Am încheiat un divorț care sa terminat cu custodie comună domiciliul copiilor ramana la tata. Eu sunt in Austria si am decis in urma unei înțelegeri sa ... (vezi toată discuția)