avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort

Am încheiat un divorț care sa terminat cu custodie comună domiciliul copiilor ramana la tata. Eu sunt in Austria si am decis in urma unei înțelegeri sa ramana copii la mine eu renunțând la partea mea de casa . Intrebarea mea este se poate face la notar ceva hârtii sau nu .sau doar prin instanta. Mentionez ca ar fii urgent daca sar putea fara instanta
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 21:35, 29 August 2019
hârtii cu privire la casă sau la copii?
cu privire la casă, la notar, puteți partaja imobilului, urmând ca întreg apartamentul să intre în lotul fostului soț.
cu privire la copii, varianta recomandată este prin instanță, ca să puteți dovedi autorităților străine că exercitați Dvs. exercitați autoritatea părintească (de preferat, exclusivă) și decideți pentru ei.

Art. 403 Cod Civil
Modificarea măsurilor luate cu privire la copil
În cazul schimbării împrejurărilor, instanţa de tutelă poate modifica măsurile cu privire la drepturile şi îndatoririle părinţilor divorţaţi faţă de copiii lor minori, la cererea oricăruia dintre părinţi sau a unui alt membru de familie, a copilului, a instituţiei de ocrotire, a instituţiei publice specializate pentru protecţia copilului sau a procurorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea autoritatii parintesti amimihal amimihal Buna ziua Daca in urma divortului pe cale notariala ,s-a stabilit exercitarea in comun a autoritatii parintesti,si stabilirea dom copilului la mama cu drept ... (vezi toată discuția)
Divort - copil minor ayleena ayleena Buna seara, Imi spuneti, va rog, cele 30 zile pana la hotararea definitiva incep din momentul in care se afiseaza hotararea pe portal.just.ro sau din ... (vezi toată discuția)
Custodie copil mador mador in urma divortului copilul a fost incredintat mamei. la 6 ani de la divort sotul vrea sa redeschida procesul pentru a cere custodie comuna a copilului este ... (vezi toată discuția)