avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu am fost recunoscut de tatăl meu la naștere. Ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu am fost recunoscut de tatăl meu la naștere. Ce posibilități am acum, după 28 de ani, să cer stabilirea paternității?

Buna ziua ! Mama mea a avut o relație cu un bărbat în urma cu 28 de ani din care a rămas însărcinată cu mine , acest "bărbat" nu ma recunoscut la nastere si a părăsit-o pe mama mea .
După o viata foarte complicată am ajuns la 28 de ani sa vreau sa imi fac dreptate , si intrebarea mea este ce posibilitati am in vederea stabilirii paternitati mele .
Va multumesc pentru atentia acordata subiectului
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna seara
Sa-l chemati in instanta pentru stabilirea paternitatii.
Daca nu recunoaste sau nu accepta testul de paternitate nu aveti cum sa-l obligati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulați o acțiune fondată pe art 408, alin 3 Cod Civil!
După stabilirea paternității, veți avea doar vocație succesorală, nu și dreptul la pensie de întreținere, având în vedere că aveți mai mult de 26 ani.
Am inteles ca nu poate fi obligat , dar ce va decide instanta in acest caz?
Multumesc

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara
Sa-l chemati in instanta pentru stabilirea paternitatii.
Daca nu recunoaste sau nu accepta testul de paternitate nu aveti cum sa-l obligati.

Solicitați instanței administrarea acestei probe, astfel va fi obligat, de toate aceste demersuri se va ocupa avocatul.
În concluzie poate fi obligat de către instanța, pentru ca mi se pare ca un alfel de om trebuie să răspundă în fața justiției
Cu respect va multumesc

Alte discuții în legătură

Dovedirea paternitatii ginutzajoco ginutzajoco buna seara , am si eu o intrebare, daca tatal nu vrea sa recunoasca copilul, eu pot sa il dau in judecata pt stabilirea paternitatii, insa cheltuielile le voi ... (vezi toată discuția)
Drept de paternitate erish erish Este posibil ca un barbat ce afla ca are un copil, sa o oblige juridic in vreun fel pe mama acestuia sa fie de acord cu un test de paternitate, desi mama nu ... (vezi toată discuția)
Proces pentru paternitate florian_alexandru florian_alexandru buna ziua.am un copil de peste 1 an provenit dintr-o relatie nu tocmai serioasa cu un barbat.el acum nu recunoaste copilul si suntem in proces.prima data nu ... (vezi toată discuția)