avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Deducere din impozit micro valoarea noilor case de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Deducere din impozit micro valoarea noilor case de marcat

Buna ziua , Microintreprindere poate sa-si reduca baza impozabila pentru calcularea impozitului pe venit cu valoarea noilor case de marcat, avand in vedere ca cele vechi nu mai pot fi utilizate?
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: toareanelia , utilizator 14:08, 12 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, Codul Fiscal face referire la achizitie, nu are importanta motivul achizitiei, decat ca aceasta sa fie pusa în funcțiune:

(3) În cazul în care o microîntreprindere achiziționează case de marcat, valoarea de achiziție a acestora se deduce din baza impozabilă, în conformitate cu documentul justificativ, în trimestrul în care au fost puse în funcțiune, potrivit legii.
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuiala cu casa de marcat din impozitul micro tinan2009 tinan2009 Buna ziua, conform art.53, alin. 3) Cod Fiscal: \" În cazul în care o microîntreprindere achiziționează case de marcat, valoarea de achiziție a acestora ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit venit microinteprindere comangheorghe comangheorghe anul trecut la 31.12.2013 am avut o cifra de afaceri de 215.000 lei si am trecut de la impozitul. pe profit la impozitul pe veniturile microinteprinderilor, ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere-cheltuieli cu casa de marcat rentz rentz Buna ziua, Am o nedumerire referitor Art. 112 din Codul Fiscal : \\"(2) În cazul în care o microîntreprindere achiziţionează case de marcat, ... (vezi toată discuția)