avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Deducere cheltuiala cu casa de marcat din impozitul ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Deducere cheltuiala cu casa de marcat din impozitul micro

Buna ziua,
conform art.53, alin. 3) Cod Fiscal: " În cazul în care o microîntreprindere achiziționează case de marcat, valoarea de achiziție a acestora se deduce din baza impozabilă, în conformitate cu documentul justificativ, în trimestrul în care au fost puse în funcțiune, potrivit legii. "
Daca valoarea de achizitie a fost de 1200 lei, iar impozitul datorat in trim1 este de 850 lei, se poate deduce diferenta in trimestrul urmator ?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 15:34, 8 Aprilie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu zic sa cititi cu atentie ceea ce ati scris mai sus. Se reduce baza impozabila cu 1.200 lei, nu impozitul datorat! Deci reducerea de impozit pe venit este de 12 lei, nu de 1.200 lei !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere din impozit micro valoarea noilor case de marcat toareanelia toareanelia Buna ziua , Microintreprindere poate sa-si reduca baza impozabila pentru calcularea impozitului pe venit cu valoarea noilor case de marcat, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit venit microinteprindere comangheorghe comangheorghe anul trecut la 31.12.2013 am avut o cifra de afaceri de 215.000 lei si am trecut de la impozitul. pe profit la impozitul pe veniturile microinteprinderilor, ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli cu casa de marcat inorog inorog Hristos a Inviat! Daca s-a achizitionat casa de marcat trim I , 450 ron si valoare impozit 3% este de 100 lei, firma nu plateste impozit in TRIM I.Pana aici ... (vezi toată discuția)