avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calitatea de invinuit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calitatea de invinuit

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca exista un termen in care se ,,prescrie" calitatea de invinuit in conditiile in care nu a fost inceputa actiunea penala si calitatea de invinuit nu a fost modificata ?
In NCPP nu mai exista calitatea de invinuit.
Exista cea de suspect.
Este o formulare nefericita as zice eu.
Mie imi pare chiar ciudata aceasta denumire de suspect.
Practic este vorba de invinuire dar nu se numeste asa...
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dupa o anumita perioada poate sa intervina prescriptia raspunderii penale, nu prescriptia calitatii.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea penala mai favorabila FRD FRD As dori daca se poate sa primesc si eu un raspuns in ceea ce priveste urmatarea situatie.In anul 2012 am depus o plangere penala pentr-u o fapta de ... (vezi toată discuția)
In cat timp se comunica rezolutiile de incepere a urmaririi penale? gigel11 gigel11 Nu am vazut informatia aceasta in Codul de Procedura Penala. Stiu ca ordonanta se comunica in aceeasi zi organelor ori chiar invinuitului dar despre rezolutii ... (vezi toată discuția)
Codul de procedura penala otto2007 otto2007 A intrat in vigoare noul cod de procedura penala? Cand? In noul cod nu exista notiunea de invinuit ci doar suspect . Din definitia data de art 77 din noul ... (vezi toată discuția)