avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legea penala mai favorabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Legea penala mai favorabila

As dori daca se poate sa primesc si eu un raspuns in ceea ce priveste urmatarea situatie.In anul 2012 am depus o plangere penala pentr-u o fapta de inselaciune ,politia judiciara a dispus incepera urmaririi penale IN REM (vechiul cpc).Au fost audiate persoanele indicate de mine prin plangere si in urma acestor declaratii au recunoscut ca si-au insusit sumele de bani ce le-am indicat in plangere cat si ca au semnat in locol meu pe niste documente emise de catre acestia in luna mai 2011. Am inaintat o cerere in luna decembrie 2015 prin care am solicitat sa se dispuna punerea in miscare a actiunii penale in persoana pentru infractiunile retinute in rem prin rezolutia politiei judiciare si confirmate de procuror in raport de recunasterea de catre aceste persoane a faptelor ce le-am indicat in plangere penala.In urma studierii dosarului am constatat ca nu exsita nici un proces verbal sau vreun refarat al politiei si nici vreo ordonanta asa cum se cere pe NCPP prin care sa se dispuna efectuarea in continuarea a urmaririi penale fata de vreo persoana pentru a fi transformati in invinuit sau suspecti pe NCPP.
Avand in vedere ca mai este putin pana la momentul cand consider ca va intervenii prescriptia raspunderii penale intrebarea mea este :
Intervine prescriptia in raport de luna mai 2011 in baza disp art 5 cp legea mai favorabila intrucat nu li s-a adus la cunostinta nici macar invinuirea sau calitatea de suspecti pentru a fi intrerupt cursul prescriptiei?
Cel mai recent răspuns: FRD , utilizator 13:46, 23 Aprilie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
in cazul in care nu am avut cunostinta ca exista un documenta intocmit in data de 01 05 2011 ce imi poarta semnatura ,insa am luat la cunostinta de acest document prin luna august 2016 si am depus plangere penala pentru ca mi a fost falsificata semnatura in luna sepetmbrie 2016 iar procurorul a dispus IUP asupra faptei prev de art 322 se poate spune ca afost intrerupt cursul prescriptiei penale dupa prevederile NCPP?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal solutionat cu iup- unde ne putem adresa? ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.As dori sami spun cineva unde ne-am putea adresa pentru finalizarea unui dosar penal,s-a dat IUP dar dosarul sta sub masa,unde am putea sesia aceasta ... (vezi toată discuția)
Suspect vs inculpat FRD FRD In cazul in care s-a dispus IUP IN REM cu privire la fapta primul pas pe care trebuie sa-l faca procurorul dupa strngerea tuturor dovezilor ce lea considerat ... (vezi toată discuția)
Sanse de redeschidere a urmaririi penale. FRD FRD Am depus o plangere pentru fals in inscrisuri conf art 320 la PCAB.Am solicitat proba cu expertiza de specialitate cu aratare obiectivelor acestei expertize, ... (vezi toată discuția)