avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... constituirea unei asociatii de proprietari este ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

constituirea unei asociatii de proprietari este obligatorie conform legii?

Buna ziua, locuiesc intr-un bloc dintr-un cartier residential care era administrat de catre dezvoltatorul imobiliar iar fiecare proprietar din bloc avea incheiat cu dezvoltatorul un contract individual de management imobiliar in baza caruia furniza serviciul de administrare si intretinere a spatiilor commune. dezvoltatorul imobiliar a reziliat unilateral contractul de management imobiliar. In aceasta situatie, Legea 196/2018 sau orice alt act normativ in vigoare aplicabil, oblige proprietarii din cadrul unui condominium sa isi constituie propria asociatie de proprietari? Sau proprietarii pot incheia contracte individuale cu un alt dezvoltator care furnizeaza servicii de administrare condominii si este inregistrat cu codul CAEN corespunzator, fara a mai constitui asociatie de proprietari? Ce se intampla daca un singur proprietar nu doreste sa incheie un contract individual cu o firma de administrare a spatiilor commune din cadrul unui condominiu? Mentionez ca acest proprietar este singurul care doreste constituirea asociatiei, este intr-un process civil cu fosta dministratie deoarece nu a platit taxa de administrare si utilitatile (furnizate tot de catre administrator) si a acumulat datorii de 10000EUR.
Daca se constituie asociatie, exista posibilitatea ca ceilalti proprietari sa aiba de suferit din cauza datoriilor accumulate de acesta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 08:18, 12 Octombrie 2018
Intr-un imobil de locuit in comun hotararile se iau cu majoritate de 50+1 dintre proprietari
Legiuitorul a prevazut dispozitii exprese prin care asociatia de proprietari se poate ridica cu pretentii impotriva debitorilor
Nu exista obligatia infiintarii adociatiei de proprietari.
Dreptul de asociere este garantat de Constitutie, nimeni nu poate fi obligat sa se asocieze.
In cati ani a acumulat datorii de 10 mii euro?
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
cyan, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
Avocatul poporului.
In lege se putea prevede ca se "pot" organiza.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
cyan, moderator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Taxa administrare condomeniu shoni17 shoni17 Buna ziua! Locuiesc intr-un ansamblu residential/condomeniu. In cadrul acestuia, in afara cheltuielilor comune, se practica si achitarea unei sume lunare in ... (vezi toată discuția)
Administrare impusa prin semnarea contractului de vanzare cumparare genoveva123 genoveva123 Sunt intr-un complex residential nou, la semnarea contractului de vanzare ni s-a impus clauza prin care timp de minim 5 ani vom avea ca administrator o firma a ... (vezi toată discuția)
La infiintare, asociatia de proprietari preia si obligatiile de plata (restantele)? ocyN ocyN Buna ziua, Dorim sa infiintam asociatia de proprietari. De la primul apartament vadut si pana in momentul de fata, de administratia blocului se ocupa ... (vezi toată discuția)