Lucrez ca bucatar intr_o cantina de stat .cine ma poate lamuri cate feluri de mancare poate gati un bucatar fara ajutor de bucatar ? In conditiile in care trebuie sa spele vase , sa curete si alimente si la ora 12 masa trebui servita de 150 persoane 4 chiar 5 feluri de mancare. Multumesc
De regula, in institutiile de stat exista servicii care se ocupa de normarea timpului de munca si in functie de normare se stabilesc numarul de posturi pe activitati desfasurate. Durata normala a timpului de munca prevazuta de Codul muncii este de 8 ore/ zi/ 5 zile pe saptamana.
Ar trebui sa cereti lamuriri legate de acest aspect sesizand angajatorul, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Normele de munca se elaboreaza de catre angajator, conform normativelor in vigoare, sau, in cazul in care nu exista normative, normele de munca se elaboreaza de catre angajator dupa consultarea sindicatului reprezentativ ori, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor.