avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amplasare fereastra
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amplasare fereastra

locuiesc intr-un corp de cladire cu 3 apartamente la nivelul solului, respectiv in apartamentul cu nr 2/conf CF, exista apartamentare si iesire din indiviziune ptr toate cele 3 apartamente, nestipulandu-se linia de separatie intre apt 1 si 2 / apartamentul nr 1 are o fereastra de lumina, situata pe calcaneu, cu vedere spre proprietatea apt 2/ am considerat ca ferestra este nelegal amplasata, respectiv nu s-a respectat cei 2 m fata de proprietatea apartinatoare apt 2. conf noului cpc:
ART. 615
Distanţa minimă pentru fereastra de vedere
(1) Este obligatorie păstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri între fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond.

Am facut reclamatie la Primarie. Politia Locala a fost la fata locului, raspunsul fiind urmatorul:
...... va comunicam ca pentru lucrarile reclamate de dvs. care au fost executate in urma cu peste trei ani sunt incidente prevederile art.31 din Legea 50/1991 republicata, actualizata respectiv :
,,Dreptul de a constata contraventiile si de a aplica amenzile prevazute la art.26 se prescrie in termen de 3 ani de la data savarsirii faptei”.

CE VREAU SA INTREB este .......daca pot contesta in instanta acest aspect <<,dreptul de a contesta se prescrie in termen de 3 ani de la data savarsirii faptei>>>> ptr ca din partea Primariei, este clar .....<<<<.Dreptul de a constata contraventiile si de a aplica amenzile prevazute la art.26 se prescrie in termen de 3 ani de la data savarsirii faptei”.>>>>
in sesizare la Primarie nu am cerut ca ferestra sa fie inchisa, s-au mutata in alta parte , ci am vb despre legalitatea amplasarii ei care trebuie sa fie conform cu noul cpc art 615.
Raspunsul organului abilitat sa-l dea - Politia Locala, respectiv Primaria imi se raspunde cu Legea 50

Alte discuții în legătură

Fereastra de lumina - noul cpc art 615 si legea 50 olivianus olivianus locuiesc intr-un corp de cladire cu 3 apartamente la nivelul solului, respectiv in apartamentul cu nr 2/conf CF, exista apartamentare si iesire din ... (vezi toată discuția)
Art 615 simonnab simonnab locuiesc intr-un corp de cladire cu 3 apartamente la nivelul solului, respectiv in apartamentul cu nr 2/conf CF, exista apartamentare si iesire din indiviziune ... (vezi toată discuția)
Care este distanta legala dintre geam si vecin avramadalina avramadalina Am construit o casa la o distanta de 60cm de gardul vecinului,iar peretele bucatariei da spre gradina vecinului.Noi am facut un geam la o inaltine de 1,90m de ... (vezi toată discuția)