avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Art 615
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Art 615

locuiesc intr-un corp de cladire cu 3 apartamente la nivelul solului, respectiv in apartamentul cu nr 2/conf CF, exista apartamentare si iesire din indiviziune ptr toate cele 3 apartamente, nestipulandu-se linia de separatie intre apt 1 si 2 / apartamentul nr 1 are o fereastra de lumina, situata pe calcaneu, cu vedere spre proprietatea apt 2/ am considerat ca ferestra este nelegal amplasata, respectiv nu s-a respectat cei 2 m fata de proprietatea apartinatoare apt 2. conf noului cpc:
ART. 615
Distanţa minimă pentru fereastra de vedere
(1) Este obligatorie păstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri între fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond.

CE VREAU SA INTREB ,ce sanse am sau cum ar trebui sa procedez
Cel mai recent răspuns: simonnab , utilizator 09:05, 25 Octombrie 2018
Sanse pentru ce? Cititi si Articolul 616 - Fereastra de lumină
Dispozițiile art. 615 nu exclud dreptul proprietarului de a-și deschide, fără limită de distanță, ferestre de lumină dacă sunt astfel construite încât să împiedice vederea spre fondul învecinat.
Cel mai bine ar fi sa procedati amiabil. Adica sa investiti in relatia cu vecinii.
Buna dimineata,
Bate direct in curtea mea indiferent cum ar pune,plus ca se uita si in bucatarie la mine,Nici cum nu vor sa coopereze sa mute fereastra.Am incercat,sincer

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasare fereastra simonnab simonnab locuiesc intr-un corp de cladire cu 3 apartamente la nivelul solului, respectiv in apartamentul cu nr 2/conf CF, exista apartamentare si iesire din indiviziune ... (vezi toată discuția)
Fereastra de lumina - noul cpc art 615 si legea 50 olivianus olivianus locuiesc intr-un corp de cladire cu 3 apartamente la nivelul solului, respectiv in apartamentul cu nr 2/conf CF, exista apartamentare si iesire din ... (vezi toată discuția)
Deschidere către vecinatate Lucian44 Lucian44 Buna ziua. Este permisă vreo deschidere in peretele casei vecinului, perete limita de proprietate, care da către proprietatea mea? Multumesc. (vezi toată discuția)