avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate buna credinta a unui arhitect
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

buna credinta a unui arhitect

am discutat cu un arhitect pt. realizarea unui proiect pt.obtinerea unei autorizatii de construire.in ce mod ma pot asigura ca acesta va duce treaba pana la capat ,ca pot avea incredere sa-i dau banii,in concluzie ca este de buna credinta? va multumesc !
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 21:48, 12 Noiembrie 2009
vasiluca claudia a scris:
am discutat cu un arhitect pt. realizarea unui proiect pt.obtinerea unei autorizatii de construire. In ce mod ma pot asigura ca acesta va duce treaba pana la capat ,ca pot avea incredere sa-i dau banii,in concluzie ca este de buna credinta?

Buna ziua,
Teoretic, buna-credinta se prezuma.
In practica: informati-va la OAR, cereti un portofoliu cu clienti din trecutul lui (si cu constructiile respective), contactatii acei clienti si/sau intrebati-l unde a mai lucrat, etc. si cereti referinte.
Datii numai un avans asupra lucrarii.
Cu stima,
Activitatea de proiectare intra la categoria "servicii", astfel incat dv veti avea un Contract de Proiectare cu arhitectul respectiv.In acest contract exista clauze, obligatii si drepturi pentru ambele parti, beneficiar si proiectant. Banii nu se dau toti odata, ci se esaloneaza pe faze de proiectare, uzual 20/40/40%.
Bineinteles sfatul d-lui legalmgm este foarte bun, dar nu este o garantie. Garantia este contractul si factura+chitanta pentru orice suma pe care o platiti.
Cu acestea, in cazul in care proiectantul nu-si indeplineste obligatiile asumate, puteti sa il somati prin OAR sau justitie....altfel" vorba zboara, scrisul ramane!"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-ul meu a fost dat in judecata ... lbg4 lbg4 Buna ziua, Am o situatie in care srl-ul meu a fost dat in judecata in urma unei livrari de mobilier pe comanda necorespunzator. Pe scurt: dupa ce faceam ... (vezi toată discuția)
Infiintare birou individual - arhitectura gabi nasulea gabi nasulea am o problema la infiintarea biroului individual de arhitectura si as vrea sa verific daca este legal ca la infiintare, prin formularul intitulat \"act de ... (vezi toată discuția)
Greseala arhitect Voicux1221 Voicux1221 Buna ziua Numele meu este Mihai As dorii sa stiu care sunt demersurile pt reclamarea unui arhitect. Am o problema cu documentele scrise de aceasta doamna ... (vezi toată discuția)