avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... infiintare birou individual - arhitectura
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

infiintare birou individual - arhitectura

am o problema la infiintarea biroului individual de arhitectura si as vrea sa verific daca este legal ca la infiintare, prin formularul intitulat "act de infiintare a biroului individual de arhitectura" este corect ca OAR sa-mi ceara sa ma oblig fata de ordinul arhitectilor in privinta desfasurarii contractelor mele semnate cu clientii.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 17:55, 30 Aprilie 2010
verificati ce scrie in statulul OAR si in lege in privinta asta
Nu exista astfel de precizari nici in regulamentul ordinului si nici in documentul primit de la oar si intitulat F O R M E D E E X E R C I T A R E A P R O F E S I E I D E A R H I T E C T
Concret mi se cere ca daca vreau sa renunut la exercitiul profesiei (probabil in forma de birou individual pt ca pot sa ma angajez ca arhitect sau sa-mi dau demisia fara sa cer voie) sa anunt cu 60 de zile inainte - cum pot face acest lucru daca ma imbolnavesc de exemplu? cum aflu cu 60 de zile inainte?
Mai grav mi se pare ca mi se cere sa prezint la ordin o lista a contractelor nefinalizate si sa numesc un arhitect care va prelua acele contracte. Asta nu pot hotara eu de una sincura ci este la latitudinea clientului si conform clauzelor din contract - cele de reziliere contract.
Si mai grav este ca ca daca mi se suspenda dreptul de semnatura si nu pot sa asigur substituirea declar ca sunt de acord ca ordinul sa desemneze un arhitect care sa continue contractele si sa incaseze onorariul - ceea ce zic eu ca poate duce la abuzuri din partea OAR si incalca dreptul clientului de a-si alege partenerul de contract.
Contractele se incheie intre mine ca arhitect si client. Ce cauta OAR-ul in contractele mele? Daca nu-mi pot duce contractul la capat exista clauze de reziliere si penalitati si justitie. Se substituie OAR justitiei? Daca fac acelasi lucru ca angajat al firmei mele nu intervine decat justitia. De ce la birou individual e altfel?
probabil ca exista o discrepanta intre prevederile legale referitoare la formele de exercitare a profesiei.. trebuie sa existe egalitate de tratament.. daca nu va convin acele prevederi aveti posibilitatea sa cereti la urmatoarea adunare generala OAR modificarea celor semnalate de dvs..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces cu un arhitect si birou de arhitectura virgil1971 virgil1971 Buna ziua. Am incheiat acum 2 ani un contract cu un birou de arhitectura. Proiectul intocmit de arhitectul care reprezinta acest birou de arhitectura a fost ... (vezi toată discuția)
Eligibilitatea unui birou individual de arhitecturã în vederea unei asocieri alexandru_grigoras alexandru_grigoras Bună ziua! Particip la o procedură ce are atât proiectare cât şi execuţie de lucrări. În cadrul acestei licitaţii voi merge cu un asociat pentru ... (vezi toată discuția)
Infiintare birou arhitectura andreeavoinescu andreeavoinescu buna ziua. doresc sa infiintez un birou individual de arhitectura si as avea nevoie de informatii cu privire la aceasta - numele poate fi''Birou individual de ... (vezi toată discuția)