Buna ziua. Avem un proces civil pe roll si as dori daca se poate cateva sfaturi. Voi descrie pe scurt incercand sa cuprind cat mai multe informatii.
O curte de aprox. 600 m impartita dupa moartea parintilor prin act de partaj voluntar la 3 copii. Fratele 2 parti, eu o parte si sora o parte. Partea surorii nu este continua ci impartita in 2 avand drept de trecere pe celelalte doua terenuri (al meu si al fratelui), drept de servitute se numeste daca nu ma insel. Pe toate cele 3 parti se afla constructii la limita de hotar sau care depasesc cu cativa cm. Procesul este intre mine si sora deoarece am depasit cu casa in total aprox. 2 m patrati pe terenul ei, iar constructia de pe terenul meu este la limita de hotar cu terenul ei.
La momentul construirii casei, parintii fiind inca proprietari au fost de acord cu constructia casei (doar verbal, fara a exista vreun act), eu avand si aurorizatie de construire exact pt aceste dimensiuni.
Pentru solutionarea conflictului, am propus sa-i las surorii alti aprox. 2 m patrati din terenul meu in continuarea terenului ei. Ea pretinde fix acei 2 m pe care este construita casa plus respectarea acelei distante legale pana la linia de hotar, ceea ce presupune daramarea casei mele. Desi si constructia de pe terenul ei este tot la linia de hotar si nu respecta distanta legala. Eu sunt cea care a deschis procesul deoarece existau certuri pentru acei 2 m si am dorit solutionarea, dar ea a deschis tot pe procesul meu altele conflicte, cerând mai multe decat pot scrie eu aici.
Daca ar fi sa intram toti in legalitate ar trebui sa ne darmam toti casele.
Eu nu doresc asta, doresc doar sa fie liniste ceea ce stiu ca nu se va putea.
Intrebarea mea este: pot inchide peocesul fara solutionare? Puteti sa-mi dati un sfat despre ce as putea face ca sa solutionez acest conflict?
Multumesc.
Ar fi fost bine sa negociati. Nu cred ca sunteti in ilegalitate daca spuneti ca ati facut partaj si casele au acte legale.
Procesul il puteti inchide in functie de cine ce a cerut in el. Oricum ar fi, vazand ca sunt mai multe dosare, mai bine le uniti si negociati pe toate.
Receptia lucrarii casei noastre a fost dupa intemeierea acestui act de partaj voluntar. Sora cere pe teren dublu fata de pretul pietei, iar daca as cumpara ar fi aceleasi divergente cu fratele deoarece la fel fiecare din noi are constructiile la limita proprietatii... Sora nu e o persoana cu care sa negociez, ea doreste doar bani, pe care eu oricum nu ii am si nu i-as da mai mult decat face.
Sunt mai multe capete de proces, dar procesul initial eu l-am deschis. Il pot oare inchide?
Partajare teren
mariolopresti
Deci dupa decesul tatalui, mama si 3 frati am dezbatut succesiunea ce consta in :o casa si pamantul din jurul casei de 480 metri patrati si la masuratori sa ... (vezi toată discuția)