avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... La două zile după demisie, cineva de la firma la ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

La două zile după demisie, cineva de la firma la care am lucrat mi-a accesat e-mailul personal. Mă pot îndrepta împotriva companiei pentru acces ilegal?

La doua zile de la demisie mi-a fost accesat emailul personal de la sediul din tara si din Germania al firmei la care am lucrat. E un cont de Gmail, au schimbat emailul de recuperare si numarul de telefon asociat. Din fericire am observat in timp util, am reusit sa il recuperez si am rapoartele Google privind activitatea. Ma pot indrepta impotriva companiei pentru acces ilegal?
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 08:52, 20 Octombrie 2018
Laptopul este al companiei. Teoretic pe el se tin doar date "profesionale". Nu cred ca ne putem folosi de protectia datelor: pun datele mele personale pe pc-ul de serivici si sa am pretentia sa fie date personale protejate. predand laptopul cu aceste date eu cred ca se poate considera ca sunt fara importanta pentru cel ce le-a predat.
Deci, dvs abuzati de materialul si abonamentul Internet al companiei, pe timpul de lucru si in scopuri personale.
NU este destul de anormal pt dvs ca sa mai fiti si nemultumit?!?
In De, legea prevede ca pe tot timpul in care lucrati pt o firma, materialul incredintat de catre aceasta ramane proprietatea ei, dvs nu aveati decat un drept de utilizare in scopuri profesionale.
Dupa ce ati predat materialul informatic incredintat in scopuri profesionale, tot continutul materialului apartine proprietarului de drept.
Atentie, nu aveati dreptul sa instalati soft-uri fara acordul angajatorului, inclusiv sa va faceti o adresa personala cu ajutorul materialului intreprinderii.
Dar asta este o boala romaneasca, mentalitate proasta, faptul ca mi se pune o scula la dispozitie inseamna ca am dreptul s-o iau acasa, etc... !
Impingand la extrem, daca vi se punea la dispozitie o secretara, aveati dreptul sa marcati/inscrieti pe sau in secretara adresa dvs personala?
Nu aveti nici o cale legala de a ataca propriul dvs furt din timpul de lucru platit de intreprindere si folosirea abuziva a materialului intreprinderii in scopuri personale!!!
Fiti multumit ca nu va dau ei in judecata!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea casutei postale tonica tonica Buna seara, lucrez intr-o institutie publica pe un post unic si am un calculator care deserveste strict departamentul unde lucrez, in zilele de concediu de ... (vezi toată discuția)
Logare utilizator ionionela03 ionionela03 m-am inregistrat la dumneavoastra dar nu am primit inca mail imi spune mereu ca contul meu ese inactiv va ro putin ajutor ,multumesc mult. (vezi toată discuția)
Probleme la calculator sau de la yahoo? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Am o problema cu e_mailurile de la Yahoo. In afara de avocatnet nu pot deschide alte e-mailuri. Ieri nici e-mailurile cu alerte de la ... (vezi toată discuția)