avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara care dureaza de doua luni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara care dureaza de doua luni

Angajatorul ia cunostinta de o posibila abatere disciplinara , in baza unei sesizari inregistrate in 06.08.108, , emite decizia de convocare a comisiei de cercetare disciplinara prealabila in data de 20.08.208 , comisia neajungand la o concluzie nici dupa 60 de zile de la semnalarea abaterii.

Pot cere anularea cercetarii disciplinare prealabile intrucat nu a fost emisa o decizie de sanctionare in termenul legal de 30 de zile de la data luarii la cunostinta a presupusei fapte ?
Un salariat poate fi cercetat pentru aceeasi sesizare de 2 ori daca nu au trecut 6 luni de la data producerii faptei?
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2018
aida33, utilizator
Cel mai recent răspuns: aida33 , utilizator 20:07, 12 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti cum sa solicitati anularea cercetarii disciplinare.

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 817 din 5 decembrie 2012, a fost publicata Decizia ICCJ nr. 16 din 12 noiembrie 2012 (Decizia 16/2012) privind examinarea recursurilor in interesul legii declarate de Avocatul Poporului si procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la calcularea termenului de 30 de zile in care trebuie aplicata sanctiunea disciplinara conform dispozitiilor art. 252 alin. (1) din Codul muncii, respectiv momentul de la care incepe sa curga acest termen.

INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE

In numele legii,

DECIDE


Admite recursurile in interesul legii declarate de Avocatul Poporului si procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si stabileste ca:

In interpretarea si aplicarea art. 252 alin. (1) din Codul muncii, republicat, momentul de la care incepe sa curga termenul de 30 de zile calendaristice pentru aplicarea sanctiunii disciplinare este data inregistrarii raportului final al cercetarii disciplinare prealabile la registratura unitatii.

Obligatorie, potrivit art. 330^7 alin. (4) din Codul de procedura civila.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara croberta croberta In cat timp se emite o sanctiune disciplinara cu retinerea din salariu daca cercetarea administrativa s.a incheiat pe 04.11.2014 ? (vezi toată discuția)
Termen aplicare sanctiune disciplinara la locul de munca roxynice roxynice Va rog sa ma lamuriti daca se poate, daca am savarsit o abatere disciplinara in data de 27 octombrie 2012 si in data de 18 ianuarie 2013 am fos informat ca ... (vezi toată discuția)
Cercetare abatere disciplinara gh3gh1 gh3gh1 Angajatorul a primit o sesizare despre o abatere disciplinara a unui salariat. Dar la data primirii sesizarii, salariatul intrase cu doua zile inainte in ... (vezi toată discuția)