avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj dupa decesul tatalui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj dupa decesul tatalui

Tatal meu a decedat in urma cu un an, am facut succesiune si urmasi suntem eu, fratele meu si o parte are si mama vitrega cu care tata era casatorit de vreo 7 ani. Imediat dupa deces aceasta a parasit casa si nu am auzit de ea. In tot acest timp eu si fratele meu am platit asigurarea casei, legarea obligatorie la canalizare si toate celelalte dari plus ca am primit o scrisoare care spune ca tatal meu a incasat 8000 lei din pensia bunicului dupa ce acesta a decedat si ca noi trebuie sa i platim inapoi ca urmasi ( inclusiv ea ). Acum dupa 1 an, ea a venit la parastas si a venit acasa si a luat mobila si electrocasnicele. Ce pot face in privinta ei ? Tinand cont ca eu ii platesc toate datoriile si ea vine si ia lucruri din casa. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 10:16, 14 Octombrie 2018
Buna ziua,
Solicitati iesirea din indiviziune.
Aratati ca de la data dezbaterii succesiunii ati facut cheltuielile aratate, bunurile deja luate si solicitati atribuirea bunului in materialitate cu obligatia de a plati sulta.
Eventual solicitati ajuutorul unui avocat.
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire- dorim sa vindem, cum putem proceda? moprea moprea Buna ziua, Tatal meu s-a recasatorit, dupa ce mama mea a murit cand eu aveam 7 ani si fratele meu12 ani. Tatal meu a decedat in anul 2004. Am facut ... (vezi toată discuția)
Certificat calitate de mostenitor, drept de acces in proprietate ANONIM555 ANONIM555 Buna ziua, Detin certificat calitate de mostenitor (mostenitor dupa mama) iar tatal meu refuza sa imi dea voie sa intru in locuina, cine ma ajuta? Unde ... (vezi toată discuția)
Pot lua parte la succesiune dupa mama vitrega ? sa fie o gluma a notarului ? benga112 benga112 Succesiune ? Tata a fost casatorit cu mama mea. Mama mea a murit in 1965 Subsemnatul fiu al acestora. In anul1969 tata sa recasatorit legitim cu o alta ... (vezi toată discuția)