avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat calitate de mostenitor, drept de acces in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat calitate de mostenitor, drept de acces in proprietate

Buna ziua,
Detin certificat calitate de mostenitor (mostenitor dupa mama) iar tatal meu refuza sa imi dea voie sa intru in locuina, cine ma ajuta? Unde trebuie sa ma adresez?
Am sa va explic pe scurt:mama a decedat acum 3 ani,tata sa mutat la o d-na nu mai locuieste in ap cumparat de el si mama, nu sa facut taxa de succesiune, in casa a avut mereu chiriasi, din cand in cand pentru pomeni si pentru a merge la cimitir veneam acasa si nu era nici o problema (eu locuiesc cu fam in Bucuresti iar ap mamei este in Galati) cu un an in urma am mers sa facem parastas de pomenire si nu am fost primiti in casa de chiriasi(chiriasi fiind fratele d-nei cu care locuieste tata) de atunci am mai fost de 3 ori si de fiecare data daca sun la usa cheama politia si ma da afara de pe casa scari.
Acum cu acest certificat daca tot nu imi da voie sa intru in casa cum procedez?
Cel mai recent răspuns: ANONIM555 , utilizator 15:18, 30 Ianuarie 2015
Este indicat sa va prezentati la un notar ptr dezbaterea succesiunii, la locul ultimului domiciliu al mamei. Daca nu va înțelegeti cu privire la acest fapt, va Adresati instantei ptr ca si Dvs aveti drepturi la acest apartament. Puteti solicita si o parte din venitul obținut din chirie.
Descendentii vor culege 3/4 din mostenire, dupa atribuirea cotei cuvenite sotului supravietuitor. Ulterior puteti solicita chiar ieșirea din indiviziune, solicitând atribuirea unuia dintre cei in drept, celălalt fiind obligat la plata unei sulte.
cu acest certificat calitate de mostenitor am dreptul de a intra in apartament?e o infractiune sau un abuz dak intru in casa fara taxa de succesiune platita mentionez ca am renovat si o parte din casa nu am chitante pentru materiale, dar am martori ca am muncit 2 luni la renovare eu fiind de meserie. tata nu e de acord sa ma primeasca?
multumesc
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
ANONIM555, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire iconaruclaudia iconaruclaudia Parintii mei au divortat cand eu aveam 16ani mama a castigat apartamentul cu 3 camere eu am ramas cu ea .Tata a fost luat la puscarie si nu l-am mai vazut ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbatuta - unic mostenitor - concesiune loc de veci kikitam kikitam Parintii mei au decedat -mama acum 10 ani , tata acum 4 ani-si nu am reusit sa fac succesiunea, eu fiind unica mostenitoare ; este vorba de un apartament si un ... (vezi toată discuția)
Problema mostenire skeptic skeptic Buna seara, apelez la ajutorul vostru in legatura cu o mostenire. Mama are tumoare la creier si situatia ei se inrautateste pe zi ce trece. In caz de deces ... (vezi toată discuția)